De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Dat de ploeg van Klauwaerts Kemzeke niet naar onze Lindekouter was afgezakt om als een stelletje minzame poesjes zich een ganse namiddag te amuseren met een wit bolleke breigaren tussen hun pootjes was al van in de eerste minuut zichtbaar. Van bij de start staken ze hun klauwen uit naar die grote witte bol in zoverre zelfs dat kater Van Guysse onze Niels bijna te grazen nam. De klok moest nog aan haar wedstrijd beginnen en toonde twee grote nullen voor het aantal gespeelde minuten.

 

Voorts was het een spannende genietbare maar niet zo hoogstaande partij. Ons Bambrugge bekeek de voorbije weken dan ook met een ietwat wrang gevoel naar het verloop van hun wedstrijden. Met één puntje uit de drie laatst gespeelde matchen is niet al te hoopgevend voor de toekomst. Met zijn allen zullen we best onze schouders nog eens moeten steken om de komende matchen toch tot een driepunter te komen en ons wat veiliger te voelen.

De partij kende een snedige start langs beide kampen maar echt doelgevaar scheppen was er het eerste kwartier niet bij. In de 21e minuut werd ons lang wachten op een treffer beloond, toen Aelbrecht gevat Keymolen in het straatje stuurde. Mich vond de mee-opgerukte Kevin aan de overzijde en bediende hem feilloos. Kevin opende mooi de score met een overhoekse harde streep waarop hun keeper Van Dooren geen verhaal had en zich een eerste keer mocht bukken in zijn doelmond om dat heerlijke witte ding op te rapen. Drie minuten later werd onze wederom op dreef zijnde Michaël gemeen gevloerd door hun nummer 6 met name Van Hiel, waarop een minuutje later onze Jari zich revancheerde op hun aanvaller. Voor beide heren had scheidsrechter De Ruyck een geel prentje klaar die voor de rest van de partij zou volstaan om de boel in goede banen te leiden.

Bambrugge nam voor de rest van de eerste helft lichtjes voordeel met prachtige schoten van zowel Stef, Kevin als Michaël. Het was echter eventjes schrikken toen in de 37e minuut een zeer hoge voorzet van Pringels onze Niels totaal verraste en het witte ding pardoes te midden van ons dwarslat plofte om daarna achter ons doel verder te bollen. De schrik kroop in ons keel. Net voor affluiten mochten we dit keer een alerte Niels dankbaar zijn voor zijn prachtige zwevende redding na een knoert van een vrijschop van diezelfde Van Guysse die ons in de eerste minuut al de daver op ons koude lijf en ledematen had gejaagd.

Bij de rust liep de goedgevulde tribune bijna totaal leeg, op een paar ijsberen na. De ganse meute ging op zoek naar een warme drank bij onze Hilde en Marleen, ons twee topdames en hun gevolg die er altijd voor zorgen dat we genen dorst of genen honger krijgen tijdens onze zondagnamiddag. Veel tijd was er niet want het kwartiertje was rapper om dan gedacht om weer te genieten van het leuke spelletje.

Maar ook dat genieten was vlugger om dan eerst gedacht immers Kemzeke nam de koe gevat bij de oren en greep de macht de eerste minuten van de tweede helft. In de 49e minuut knepen ze zelfs onze keel dicht met hun gelijkmaker. Onze verdedigers keken een beetje naar mekaar wie de karwei van de opkuis ging doen en voor ze het goed en wel besloten hadden, hing het witte ding al te drogen in ons netten. Immers een mooie overhoekse streep van Pringels zette onze doelmond wagenwijd open. Tegen de goesting moest bordjesman Patrick hun één naast de onze zette waarop die 1 – 1 niet zo fraai toonde.

Bambrugge raapte alle moed bijeen en trachtte opnieuw de bakens te verzetten. Ik noteerde in de 58e minuut twee dikke kansen, die meer verdienden dan enkel deze vermelding, telkens uit hoekschop maar waarop hun keeper het geluk aan zijn kant had dat de bal in zijn buikholte wat warmte opzocht. Timmeke miste onmiddellijk hierop een grote kans na een prachtvoorzet van Stef. Stef werd rust gegund waarop Roy, die ons voor komend seizoen gaat verlaten, nog eens zijn kunsten mocht tonen aan het Bambrugs publiek.

We waren 63 minuten ver toen onze Andy zijn verdedigende stelling verliet voor een aanvallende opdracht. Hij liep bijna totaal ongemoeid tot aan het cornerpunt. Keek wie er voor doel paraat stond en vond in Michaël de ideale man om zijn voorzet op het voetje te leggen. Mich legde alle kracht in zijn bommetje maar het hete ding koos de verkeerde kant van de huichelende paal. Maar paalke het spotten zou uw gauw ongunstig zijn. Bambrugge had nog een paar angels om de Kemzekenaren in hun gat te stekken. Onze vlijtige bij Ali stuurde een lange correcte voorzet tot bij die andere bezige bij Michaël. Als door een wesp gestoken haalde Keymolen, en in één tijd, de trekker over. De 2 – 1 vloog gelukzalig tegen de vijandige netten. We waren zojuist getuige van een wereldgoal. De Lindekouter in vuur en vlam en dit is nog altijd beter dan het vuurwerk in Brussel op de Nationale feestdag.

Het scorebord verpinkte fier en trots de 2 – 1 als tussenstand. Jawel als tussenstand, want in de 81e minuut werden we door lepe Vertenten op de 2 – 2 eindstand getrakteerd dat het pijn deed aan hart en ziel. Hij speelde op zijn eentje onze ganse verdediging op een hoopje en gaf Niels het nakijken. Jammer toch, maar das nu eenmaal voetbal.

Michaël kopte nog rakelings over en Arijsken bracht Kevin nog in schietpositie. Onze madam Fortuna gaf weer niet thuis en zat weer elders de liefde te zoeken. Op het einde van de match was er nog een spijtig voorval met een onschuldig kopduel tussen Van Hiel en onze Mich. Eerstgenoemde diende met de 100 afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. Enig nieuws hierover is mij onbekend. In ieder geval wensen we de jonge Kemzekenaar het allerbeste tijdens het herstel.

In de 92e minuut werd ons ook de derde treffer niet gegund toen Kevin met een prachtschot na een heerlijke draai rond zijn as niet kon scoren. Van Dooren verhinderde immers met verschroeide vingertoppen onze verhoopte driepunter.

Einde verhaal, op naar een nieuw en beter verhaal.

Een onberispelijke scheidsrechter floot de partij af. Enige kritiek viel er te noteren op zijn grensrechter de heer Peter Claeys die te pas en meer te onpas ons probeerde te strikken met zijn mistasten op buitenspel wat niet naar de goesting was van onze oudste supporter die we rijk zijn met name Rogéken. Het kostte ons enige moeite om hem tot rust te brengen.

Met 1 punt uit 3 confrontaties kunnen we niet tevreden zijn en is het dringend tijd om te bezinnen over hetgeen nog komen moet. De transferbesprekingen liggen achter de rug, we weten nu wie de blijvers en wie de vertrekkers zijn. Ik hoop en met mij veel geel-zwarte supporters op wat beterschap zodanig dat een verder verblijf in deze mooie reeks van Eerste Provinciale gegarandeerd is. Ik ben ervan overtuigd dat het ons moet lukken.

Volgende week onze verplaatsing naar Elene-Grotenberge. Allen daarheen om onze jongens te steunen en een riem onder het hart te steken of is het een hart onder de riem te steken. U mag het zelf invullen.

U zal mij er wel zien, ik verwacht van u hetzelfde.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Niels De Ruyck

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Stef Van der Hoeven (61’Roy Janssens), Tim Aelbrecht, Tuur De Meerleer (79’ Michiel Van Dorpe), Maxime Seminck, Tim Arijs, Kevin Goossens, Jeffrey Snauwaert, Jari Bauwens, Michaël Keymolen, Andy Van Laethem.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com