Dag beste mensen, dag beste supporters van ons KRC Bambrugge, wekelijks worden jullie getrakteerd op een uitgebreid en aangenaam voetbalverslag. Dit keer zal het ietsje korter zijn dan gewoonlijk. We moeten niet al te veel beschrijf geven aan deze terechte, in tegenstelling tot vorige week, nederlaag van onze gasten. Het schouwspel dat gisteren te bekijken viel op de grasmat van het stedelijk sportcomplex in Lochristi is allesbehalve onder te brengen onder de noemer topwedstrijd. Het werd een vertoning zoals een speler me na de wedstrijd oprecht kwam vertellen dat het zijn slechtste was van het ganse seizoen. Uit respect voor al het goede dat hij voor ons al in het verleden presteerde vernoem ik zijn naam niet.

De start langs beide kanten was snedig begonnen maar verwaterde na enige minuten. Strijdlust en kampgeest werden teveel onderbroken door slechte passen, onnauwkeurigheden, zelfs slordigheden. Na dertig minuten was mijn notitieboekje nog altijd maagdelijk blank gebleven. Enkel een geel karton voor Van de Velde in de 15e minuut voor een gemene overtreding op onze Michaël en een verraderlijke kus op de dwarslat in de 26’ door tegenspeler Rombaut hadden enige vervoering met zich meegebracht.

Het echte doelgevaar viel te noteren in de 38e minuut toen na een gezwinde uitbraak van spits Kevin, hij Michaël galant voorzette. Zijn harde kopslag ging echter een meter boven de dwarslat buiten.

Een kansarme eerste helft eindigde echter niet zoals voor ons verhoopt op een brilscore. Net voor affluiten in de 43e minuut lukte het toch nog voor Lochristi om de stand te openen met een stompzinnig doelpunt. Immers, na een getrapte corner van Rombaut, dat volgens de Bambrugse aanhang er nooit een was,  dwarrelde de bal tussen twee Bambrugse hoofden waarna het derde hoofd (lees hond) van Delanoy met het been ging lopen en de 1 – 0 ongelukkig tegen de netten tot rust liet komen.

De 1 – 0 ruststand zag er dan ook voor ons niet goed uit en voorspelde een zware tweede helft. Die startte met de vervanging van een gekwetste Jeffrey door een alweer vlijtige Andy. Het werd direct opletten geblazen toen Vanderberck tussen de mazen van ons net glipte en bijna raak trof. Niels was uitgeslapen en redde prachtig de bijna 2 – 0. Na tien minuten was Stef op rechts uitgebroken en bediende voortreffelijk Tim Aelbrecht. Zijn harde knal vloog echter nipt naast de verkeerde kant van de paal.

We waren een uur ver en Lochristi voelde het moment aangebroken om ons de genadestoot uit te delen. Vanderberck had de sleutel gevonden om het buitenspelslot te openen en raasde door naar Niels. Niels zag een schim passeren en bleef ter plaatse in rust. Vanderberck wou de tweede van de namiddag triomfantelijk tegen onze netten duwen maar … Andy was met een sprintje à la Bolt in zeven mijlslaarzen teruggekeerd en schaafde de lelijke knoest van de doellijn weg naar de achterliggende kouter.

Arijsken liet nog een wenkende kans onbenut terwijl Lochristi van zijn kant het nu wel tot een goed einde bracht. Rombaut stond helemaal vrij en keek rustig de kat uit de boom. Hij bediende op zijn landmeters een aankomende Van Gansbeke die alleen op Niels afging. Niels probeerde te redden wat te redden viel maar slaagde niet in zijn opzet. Op het scorebord verscheen chagrijnig een twee met een grote nul er achteraan. Tussenin stond nog iets van een getal 64 als aanduiding van de gespeelde minuten.

Het werd voor onze gasten nog heel moeilijk om de verhoopte ruiker rozen uit de bloemengemeente mee te graaien naar hun heimat. Trainer Levi liet onze bank leeglopen met als eerste Stef voor Nikolas. Helaas deze vervanging bracht ook geen enkele zode meer aan onze te weke dijk.

We verloren alweer en dit keer terecht, al is het moeilijk om dat streepje inkt door dat buisje van mijn treurend pennetje te krijgen.

De man in het zwart, de heer Bruggeman die met zijn ervaring als rare fluiter voor ons, konden we dit keer niet betrappen op een foutje en floot een correcte partij. Na 90 minuten werd de match stopgezet om in de geschiedenisboek te laten oud worden. Voor mijn part hoeven ze in Bambrugge die match niet op te slaan in hun bestand tenzij ergens in de rubriek “slechte matchen” wat toch niet meer zal gelezen worden.

Volgende week een nieuwe wedstrijd op het scherp van de snee. Dit keer tegen het Waaslandse Kemzeke. Beste boer Levi, een goede raad dak u meegeef, let op uw ganzekes als de vos uit het “zoete” Waasland de passie preekt, want voor je het weet liggen ze op hun rug met afgebeten kop.

Alle “goede dingen” bestaan uit drie is een spreekwoord. We verloren nu twee keer, bespaar ons van een derde keer. We zullen er U dankbaar voor zijn met onze aanwezigheid en vocale steun op ons strijdakker van de Lindekouter.

Laat onze kanonnen weer spreken en rood aanlopen. Gans Bambrugge zit er op te wachten, desgevraagd stapelen we de voorraad aan munitie op onder onze tribune en doen we lange Walter de wacht houden. Voor zo iets is hij wel te vinden.

Ik kijk samen met u reikhalzend uit naar komende wedstrijd. U komt toch ook veronderstel ik. En hopelijk wordt het weer een bladzijdenlang  leuk verslag van een aangename partij.

Scheidsrechter: Dhr. Bruggeman Frank

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Stef Van der Hoeven (66’ Nikolas Schamp), Simon Duchi, Tim Aelbrecht, Tuur De Meerleer, Maxime Seminck, Tim Arijs, (75’ Michiel Van Dorpe), Kevin Goossens, Jeffrey Snauwaert, (46’ Andy Van Laethem), Jari Bauwens, Michaël Keymolen.