De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Na meer dan 10 weken ging ik voor het eerst mee op verplaatsing met onze jongen helden. Wat echter een leuke namiddag hadden moeten worden in het mooie Waasland werd in de laatste vijf minuten van deze partij, tot wanhoop toe, omgezet in een faliekante ervaring van een nederlaag. De terugreis was dan ook allesbehalve een feestmoment om lang te onthouden.

We verloren immers deze gespannen match en als supporters zijnde, hadden we best wel een gelijkspel verdiend. Enig detail die deze nederlaag tegen een nogal agressief Stekene dient vermeld te worden was de afwezigheid van twee spelers, met name Kevin Goossens, die met een spierscheur tot na Nieuwjaar afwezig zal zijn. Een tweede afwezige stespeler is Jari Bauwens die vorige week werd weggevoerd naar het Aalsters ziekenhuis maar gelukkig voor hem en ons allen de gevreesde beenbreuk een geknelde beenzenuw was. Aan beide spelers wensen we een voorspoedig herstel toe.

Dat we twee van onze beste spelers moesten missen was er die eerste minuten van de partij op de “Groene Putte” te Stekene nauwelijks aan te zien. Bambrugge nam de teugels stevig in handen en koos voor de aanval. Het duurde dan ook maar vijf minuten eer we het bijna bevroren scorebord in gang konden zetten. Immers ons Stefke had het hazenpad gekozen en sprintte richting het Stekense doel. Toevallig kwam hij houtakker Koppen tegen die hem vast een koppeke kleiner wou maken. Stef kwam onzacht ten val in de zestien waarop die andere boswachter Daenens voor penalty moest fluiten. Stef deed wat van hem verwacht werd en plakte de één op het scorebord.

Stekene kon zich evenwel met deze stand van zaken moeilijk verzoenen en ging voluit voor de gelijkmaker op een soms te brutale manier. Hun zwarte parel Iddi lukte alzo acht minuten later de 1 – 1 tot algemeen jolijt van de 25 thuissupporters. Dat het er heftig aan toeging getuigde de eerste gele kaart op ons Timmeke Arijs die ongemeen hard werd aangepakt door Mennens.

Bambrugge was echter niet onder indruk van het viriele spel van Stekene en koos verder voor de aanval. In de 16e minuut gingen ze driftig op zoek naar hun tweede en die kwam er. Simon zette voortreffelijk voor aan onze steeds maar beter wordende adonis Roy Janssens. Die zag ons Stefken uit alle macht hem vrijspelen om de bal te kunnen ontvangen. Roy bediende hem zoals een lakei op het paleis zijn koning de stoel onder de poep duwt. Koning Stef bedankt met een pracht van een schot tegen de koude netten. Het scorebord kreunde bij de 1 – 2 stand.

De rest van de eerste helft bleef het spel hard en redelijk agressief. Iddi beukte hard in op ons Nielske maar kreeg er ongelofelijk maar waar geen geel voor in de plaats. Wie wel met een geel prentje werd bedacht was ons aanvallertje bij uitstek van gisteren met name Stef. De jongeling werd meermaals door een nogal partijdige grensrechter het leven zuur gemaakt en werd onterecht afgevlagd voor een zogezegde schwalbe. Een totaal onrechtvaardige beslissing dat onze Stef achteraf duur zou te staan komen. Een paar minuten later vlagde diezelfde grensrechter onze Roy opnieuw onterecht af voor buitenspel waardoor de poppen bij de Bambrugse aanhang aan het dansen gingen en das nooit een mooi zicht geweest met al die roepende en tierende koppen. Het werd teveel van het goeie (lees kwade) temeer daar de man in het zwart zijn grensrechter volgde.

Rond de 40e minuut was het alle hens aan dek toen Bogaert tweemaal na mekaar ons Wittebroodje op de korrel nam maar niet voorbij hem geraakte. Niels kreeg van zijn aanhang een warm applaus uit de verkleumde geel-zwarte handjes. We gingen rusten en onze handjes warmen in de mooie kantine van Avanti Stekene.

Was de eerste helft al een agressief gedoe, de tweede helft was nog een stuk erger. Stekene had zijn grove borstel meegenomen uit het kleedhok en gebruikte die te pas en te onpas. Het ergste van dit alles was dat het trio, dat het verloop in goeie banen moest leiden dit met een ongeziene tolerantie toeliet. Toen Levi zich hierop een opmerking liet ontvallen werd hij door de heer Daenens toegeblaft tot kalmte terwijl aan de andere kant hun trainer de boel maar bleef ophitsen met verbale agressie. Begrijpen wie begrijpen kan. Ik alvast niet.

Al na tien minuten in de tweede helft hingen de bordjes in evenwicht te bengelen toen De Rudder na een schitterende pas van Franssen onze netten zwanger maakten.

Maar het onheil zou zich tegen ons blijven keren toen in de 62e minuut de grensrechter hevig met zijn vlag stond te zwaaien alsof er moord gebeurd was. Hij alleen en niemand anders had een “gemene” fout gezien van ons braaf jongetje Stef. Zijn tweede geel werd hem onder het grijnzend gezicht van de grensrechter onder neus geduwd waarop de vader van Tim Arijs, die nochtans altijd een kalme mens is, zich tegen hem roerde. Ik vernam dit na de match van vriend Armand die bij hem stond.

Stef vertrok naar het kleedhok aldus met een rood aandenken aan deze zwakke leiding. Met nog 10 man verder tegen 12 man en dit gedurende de resterende 30 minuten is geen sinecure als u het mij vraagt. Het water stond ons dan ook meerdere malen tot aan onze lippen en het was bijna zover voor de 3 – 2 toen in de 66e minuut de bal tegen onze netten zou gevlamd worden. Niels lag er immers verslagen bij maar op de doellijn stond redder in nood onze kwieke Snauwaert. Jeffrey zette zijn betonnen kop tegen de staalharde knal en liet het witte ding het uitkraaien van geluk en vreugde in de ijle lucht van het Waasland.

Stekene bleef echter doorgaan op zijn elan terwijl er bij ons geen enkele goeie aanval nog kon worden bijeengeschraapt. Het werd pompen of verzuipen. Het Waasland rampenplan werd opgebeld maar die mannen gaven niet huis, hoe zou u zelf zijn als de vijand om hulp vraagt, want het was zondag en dan werken die niet toch niet in Stekene en omstreken. Levi kon niks anders meer dan zijn bank te laten leeglopen voor de moegestreden en moe gevochten krijgers als daar waren Tim Arijs, Roy Janssens en Tim Aelbrecht maar dat bracht ook weinig nieuwe aarde aan de bijna doorbroken dijk.

We konden het niet blijven belopen en finaal begaven we in de 86e minuut. Maxime die nochtans een goeie partij weggaf, verslikte zich op de doorgebroken De Rudder en legde die neer waarop Daenens ons in het verlies floot met deze terechte penaltyfout. Iddi voltrok het vonnis met zijn genadeschot. De 3 – 2 keek ons pijnlijk aan, als wilde het zeggen sorry mensen van Bambrugge maar ik kan er niks aandoen.

Tot overmaat van ramp liet Dame Fortuna ons helemaal in de steek en verkoos ze eerder een vrijpartij met Reinaert De Vos toen de ingevallen Shala Erjan in de 91e minuut zijn hete vlam afketste langs de verkeerde paal van het doel. Het verdiende recht op een gelijkspel werd ons nog niet gegund. Foei madam van geluk.

De terugreis was lang en ongezellig, een glimlach verscheen op mijn wangen toen ik op de autoradio de uitslag van Anderlecht vernam. Ik dacht aan lange Walter, de enige die kon lachen van ons bende op Kortrijk.

Volgende week zakken we af naar de tabaksplanters uit Appelterre. Met een gekwetste Kevin en Jari en een rood geschorste Stef zal het moeilijk worden onze pijp te vullen met een pluk heerlijke Appelterse tabak. Wie onze aanval een nieuw gezicht kan geven mag opstaan. Mijn pen is hoopvol om ze in de wierook te schrijven. Ik kijk er alvast naar uit en voor Levi, veel goede moed man.

 

Tot zondag,

 

Uw verslaggever, Yvan

 

Scheidsrechter: Dhr. Daenens Frederik

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Stef Van der Hoeven, Simon Duchi, Koen Tackaert, Roy Janssens (83’ Andy Van Laethem), Tim Aelbrecht (86’ Ruben De Mesmaeker), Jeffrey Snauwaert, Tuur De Meerleer, Nikolas Schamp, Maxime Seminck, Tim Arijs (80’ Shala Erjan).

 

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com