De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Vorige week met veel bravoure en glansrijk gewonnen van de eerste in het klassement, gisteren roemloos verloren van de laatste in het klassement. Brederode schreef eeuwen geleden dat het kan “Verkeeren” en dat het verkeerd afliep was zowel voor spelers, bestuur en supporters een meer dan pijnlijke zaak.

 

Nochtans had de Lindekouter zich weer opgesmukt voor het zoveelste voetbalfestijn op eigen bodem. Het herfstzonnetje was ook van de partij, het stormweer van de week ervoor had plaats gemaakt voor een kil maar aangenaam briesje en het veld lag ongeduldig te wachten om betrapt te worden door de vele voetjes.

Om 14u30 floot een autoritaire Gautier de match op gang. Een wedstrijd waarvan in de eerste twintig minuten niet te zien was wie nu de derde of de laatste in het klassement stond. Kortom een evenwichtige partij waarbij we in de tweede minuut onzen lieven Heere van hierboven mochten danken toen de man in het zwart vergat te fluiten voor een penalty toen onze Tacki zich dubieus vergreep aan De Vinck. De verwachte “walk-over” van onze geel-zwarten bleef uit, daartegenover trok Maldegem zich op aan de trainerswissel van de voorbije week en werd het dus een leuke partij, spijtig van het venijn dat ons in de staart beet op het einde.

Rond de 14e minuut noteerde ik pas een eerste gedreven aanval via Kevin. Hij zette een geslaagd één-tweetje op met black panter Janssens en zette vervolgens voor op doel waar echter niemand opdook. De 29e minuut was net omgeslagen op het scorebord toen jongeling Michiel een combinatie uitspeelde met Kevin die Roy in schietpositie klaar stoomde. Zijn uithaal vloog te hoog over om er voetbalnieuws voor te maken. Vijf minuten later verzorgde Stef een degelijke voorzet naar het stipje in de zestien maar zowel Jari als Tuur kwamen een haarlok te kort om er iets moois mee te doen.

Ook Maldegem verweerde zich met man en macht toen in de 32e minuut De Clerck aan zet was om onze Niels het vuur aan de schenen te leggen en wel degelijk op de proef te stellen. Maar het hete hangijzer werd door Wittebrood zijn oven tot niets versmolten wat hem enig applaus te beurt viel van zijn supporters.

De mooiste aanval van de eerste helft was in de 38e minuut toen Roy, voortreffelijk bediend door Aelbrecht, op rechts was uitgebroken zoals Thomaesken van weleer dat deed. Vanaf het cornerpunt zwiepte hij het leder tot bij Stef. Die talmde niet en mepte staalhard naar doel. Zijn hete vlam werd met verschroeide vingertoppen door hun keeper in corner gezweefd. Een deugddoend moment als het ware voor de kijkers van beide teams.

We gingen rusten met een brilscore op het bord. Het gespreksonderwerp tijdens de rust was de afwezigheid wegens ziekte van ons Arijsken waardoor het middenveld uit zijn gewone doen was dan normaal en er merkbaar iets aan schortte om de bal lang in ons eigen midden te houden. Levi moet tijdens het rustende kwartier zijn volumeknop in de keelholte op een hogere stand gezet hebben en zijn discipelen wat harder aangesproken hebben want we begonnen beter aan de tweede helft dan de eerste. Het goede vaatje waaruit we de eerste minuten tapten, werd al in de 48e minuut gevuld met een voortreffelijk doelpunt. Kevin himself zette een mooie actie op. Hij brak uit, niet nadat hij eerst twee verdedigers ter plaatse rust had gelaten en ging voluit naar doel. Zijn schicht vloog te pletter tegen de al lang wachtende verlossing op zwangerschap van de bolle netten.

Onze brave man Patrick zat zodoende al 48 minuten ongeduldig te wachten met onze Eén in zijn handjes om ze uiteindelijk zo fier als een gieter aan de haak te spelden. Oef, eindelijk kon je hem tot hier horen roepen vanuit zijn kotje. Dat hij dat nog tweemaal zou moeten doen voor de tegenpartij was een paar “ongenietbare” andere mouwen. Als door een wesp gestoken door dat mooie doelpunt van Bambrugge ontplooide Maldegem zijn aanvalslinie en belegerde Niels zijn gevarenzone. Eerst De Clerck met een gevaarlijke schuiver daarna De Vinck. Diens stinkende vlaai kon met moeite door Niels geweerd worden in corner. De getrapte hoekschop werd hierop door Simon met een ultieme voetreflex van de doellijn gekeerd. Jongens toch was dat even schrikken zeg. Het zou de voorbode worden van ons aankomend verlies van ons elftal. Tacki nam nog met een venijnige verre trap hun doelman op de korrel die het witte ding uit zijn handen liet flippen. Goudhaantje Kevin was er als de kippen bij om zijn tweede ei te leggen maar drukte af in de onderbuik van hun keeper.

Rond de 64e minuut was spits Kevin weer aan zet en verzond heerlijk tot bij Stef. Een alweer attente Van de Geuchte zweefde de bijna 2 - 0 weg in het malse gras van de achterliggende weide. Een aangenaam applaus verliet de goed gevulde tribune met supporters van beide teams. Lange Walter zorgde voor de gezangen terwijl een kleiner maar even mondig type Walter bij Maldegem voor het tromgeroffel zorgde. Een heuse verbroedering was nakende tot de klok minuut 67 te kijk zette.

Wat elke Bambruggenaar niet voor mogelijk achtte van de laatste in het klassement gebeurde toch. Het dient gezegd, ze lagen al een tijdje op de loer. Plots brak De Vinck uit op links. Sluwe vos was dit keer Daniel Ternest die geniepig Niels te grazen nam en de 1 – 1 onder hem doorschoof.

Vriend Patrick kon tegen zijn goesting weer de ladder op om de vermaledijde Maldegemse één aan ne roesten nagel te hangen. Nog geen drie minuten later konden we bijna, ei zo na, de eer herstellen toen de ingevallen Nikolas mooi Stef bediende maar helaas zijn knikje vloog naast het doel.

Wat bij ons niet lukte, lukte wel bij de hekkensluiter uit het Meetjesland tot dan. In de 71e minuut verloor Tacki ongelukkig de bal aan de tegenpartij en stoof hazewind De Vinck er als een dief in de nacht vanonder en bediende er die andere goaltjesdief mee. De Clerck twijfelde niet en schoof triomfantelijk hun tweede van de namiddag tegen de netten die met moeite hun dubbele zwangerschap konden verteren.

Er resten ons nog 19 minuten om het tij te doen keren. Maar het getij was ons niet gunstig gezind en we moesten meer de eb dan de vloed ondergaan. Het werd vechten tegen de bierkaai om nog enige verandering in de stand te krijgen. Kevin viel gekwetst uit en tot overmaat van ramp kwetste Jari zich heel ernstig bij een duel in de 83e minuut. Hij diende met de “100” afgevoerd te worden naar het Aalsters Ziekenhuis. Bij het schrijven van dit verslag ben ik onwetende aangaande zijn toestand. In ieder geval wensen we Jari vlug beterschap toe.

Bambrugge probeerde nog te drukken maar te weinig om de greep naar een gelijk spel te rechtvaardigen. ’t Vat was af en met neerhangende koppekes keerden onze jongens terug naar hun kleedhok waar het heel stil was. Bij de tegenpartij was er feest en werd er gedanst op de tafels. Het kan “Verkeeren”.

Wat kan voetbal zo mooi zijn, zelfs in het onvoorspelbare van een nederlaag. Alvast een dikke pluim aan hun keeper die alles plukte, weg stampte en onschadelijk maakte die uiteindelijk tot hun drie punten leidde. Proficiat man.

Voor ons, durf ik zeker zeggen, niet treuren om dat verlies er zijn ergere dingen in het leven. De geschorsten, zieken en gekwetsten komen terug en wie weet welk leuk verhaal ze nog voor ons in petto hebben.

Volgende week alweer een uitstap naar het Waasland, meer bepaald Stekene, nog een biotoop van die sluwe Reinaert De Vos. Schrik moeten we er toch niet meer van hebben zeker, als ge ziet hoe we verleden week vanuit Melsele met een mak reinaartje op onze riek gestoken terug naar de heimat afreisden. Wij zorgen alvast voor de ganzekes en de eendjes hier.

Tot ziens,

Uw verslaggever, Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Vito  Gautier

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens (83’ Andy Van Laethem), Kevin Goossens (72’ Ruben De Mesmaeker), Stef Van der Hoeven, Simon Duchi, Koen Tackaert, Roy Janssens, Tim Aelbrecht, Jeffrey Snauwaert, Tuur De Meerleer, Michiel Van Dorpe (63’ Nikolas Schamp).

 

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com