De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Gelukkig als een kind van 4 jaar dat net van Sint-Maarten een geschenkje had gekregen, voelde ik mij toen ik na 7 lange weken uiteindelijk gemeend en enthousiast werd verwelkomd door mijn Bambrugse voetbalvrienden. Mijn herstellend hartje kon met moeite de vele emoties de baas maar toch geraakte ik op mijn zitje die vriend Rudy al de ganse afwezige periode had opgewarmd. Opnieuw zat ik waar ik zo graag zit voor mijn zondagnamiddag amusement en mocht ik wederom beginnen aan mijn jarenlange hobby en das de verslaggeving van mijn KRC Bambrugge.

 

Op de website van onze ploeg was het sedert 25 september heel stil geweest en menige trouwe lezer moest het dus maar doen met de vier regeltjes uit het Nieuwsblad om de wonderbaarlijke reeks van onze geel zwarte leeuwen te volgen. Hoog tijd dus om het weer aan den lijve te mogen meemaken. De Lindekouter lag er trouwens weer piekfijn bij en had zich al op zijn herfstachtig winters ingeduffeld. Het feest kon voor mij niet vlug genoeg beginnen.

Van bij de start werd de pees er al vlug opgelegd door beide teams. Al in de 1e minuut moesten we wakker zijn, toen na een onterechte vrijschop Kim De Vos bijna de doelpaal zoende maar het witte stokje er niet moest van weten en het plakkerige ding afwees naast de doelmond in de verdroogde bladeren van een kale wilg.

Het was voor vele trouwe supporters raar opkijken om tussen de elf van Ardennen een jarenlang vertrouwd gezicht van ene Bram Thomaes te zien rondlopen. De jongeling die verschillende jaren met fierheid en trots onze kleuren verdedigde en er een graag geziene gast was samen met pa Frank en Ma.  Anjo. Nu verdiend die zijn centen bij de broodheer uit de Vlaamse Ardennen en speelt aldus bij “de vijand”. Dus….een spijtige maar begrijpelijke zaak.

In de 4e min was onze ex-Bambrugse TGV op zijn Brams uitgebroken, zette Jeffrey en Jari in de wind, zwenkte naar binnen als een hazewind maar gelukkig voor ons vloog zijn hete vlam naast de doelmond in de afrastering rond de kantine. Het zou Brams enige en laatste mooi moment geweest zijn van de ganse partij. Voor de resterende 86 minuten kreeg hij geen goeie pas noch voorzet aangespeeld en liep hij zoals Robinson Crusoe alleen op zijn eiland.

Stilaan werd duidelijk dat de thuisploeg de betere van de twee aan het worden was. Getuigenis hiervan was de mooie aanval die uit de voeten van ons Arijsken ontsproot en galant tot bij onze nieuwkomer, (voor mij althans want ik zag hem sedert 25 september nog niet spelen), Stef terecht kwam. Stef liet trouwens op mij een goeie indruk na en zijn voorzet belandde gepast op de voetzool van ons paradepaardje Kevin. De harde vlaai verdween nipt naast de linkerpaal. Nog geen 2 minuten later was het nu de beurt aan onze zwarte mustang Roy om uit zijn krammen te schieten. Helaas De Vos stampte hem onder de verzorgde graszoden tot ergernis van Rudy, onze terreinverzorger. Een kaartje was hier op zijn plaats geweest maar een soms onbegrijpelijke man in het zwart liet begaan. Een hevig protest steeg op uit de volgelopen tribune aan het adres van Bruggeman. Het was wachten tot in de 29e minuut tot alweer Arijs het haardvuur aanwakkerde met een brok beuk en Stef in een ideale schietpositie bracht. Stef drukte staalhard af waarop keeper Dirinck bijna zijn vingers verbrandde en het hete ding moest lossen. Een op vinkenslag liggende Kevin kwam echter een schoentip te kort om het rokende ding tegen de netten te prikken.

Langs de kant van de tegenpartij viel er weinig of niks te beleven dat tot enige emotie, laat staan tot enige vrees zou leiden. Enige opwinding in hun spel was hun totaal onbekend. De laatste tien minuten van de eerste helft liet Bambrugge de aanvalswind wat luwen en daar was Ardennen best tevreden mee. Zo gingen we rusten met een voor ons onvoldoende brilscore.

Tijdens de rust werd omgeroepen met de vraag naar een toevallige grens- of scheidsrechter gezien grensrechter Vermassen te kennen had gegeven niet verder te kunnen. Er bood zich echter niemand aan waardoor de partij verder moest met slechts één grensrechter. De ontbrekende grensrechter stond normaal aan de aanvallende kant voor Ardennen wat toch enig risico voor ons inhield.

Bambrugge liet dit niet aan zijn hart komen en startte zwierig en gezwind aan de tweede helft en stak heel snel de vlam in de pan onder de kundige en gedreven leiding van Arijs en zijn kompanen. Er stond maar één ploeg op het veld en de tegenpartij werd alzo verplicht onze hegemonie te ondergaan.

Rond de 60e minuut kreeg Jeffrey de gelegenheid een hoekschop te trappen. Hij dropte het witte ding in een bos van spelers rond de penalty zone waarna plots de netten bol stonden. Helaas had Bruggeman, die er al een paar keer met zijn versleten klak naar gegooid had, iets gezien dat niemand zag en werd het doelpunt afgekeurd. Het gejubel werd plots gevloek en wanhopig getier. Maar de honger en eetlust naar een gesmaakt doelpunt werd voor onze jongens te groot om er zich zomaar bij neer te leggen.

Drie minuten na de heisa van dat afgekeurd doelpunt mocht balvirtuoos Jeffrey opnieuw in de hoek gaan staan en trapte feilloos naar ons vechtertje Kevin. Hij liet er niet de minste twijfel over bestaan dat dit een geldig doelpunt ging worden en plakte zijn St-Maarten kadeautje tegen de gelukkige netten. 1 – 0 en nu was Pascal Jouret aan de beurt met deze terechte achterstand om er iets aan te doen terwijl Thomaesken nog steeds moederziel alleen op zijn eilandje liep te treuren van heimwee naar huis.

Bambrugge drukte het gaspedaal nog wat dieper in, en raar maar waar, Ardennen deed het zelfde. Hun eerste maar tevens laatste kans op een doelpunt kwam erin de 74e minuut toen de ingevallen Van Weehaege 2 meter voor Niels doelmond het leder torenhoog overjaste waarbij de jongeman zich de haren uit zijn dikbehaarde schedel trok voor zo’n misser van jewelste. Twee minuten later vergreep De Ridder zich nogal gemeen en onridderlijk op onze Roy wat slechts met geel werd gehonoreerd door een te lakse Bruggeman.

Bambrugge bleef op zoek gaan naar de tweede en tevens veilige voorsprong. Die kwam er toen Kevin het suikerzoete ronde ding van tussen de beentjes van Laurens Simoens zuiver wegplukte. Roy kreeg het koekje op een geschenkplateautje aangeboden, niet nadat hij eerst dank u met een hoofse buiging had gezegd tegen Kevin. Onze zwarte parel vertrok ermee richting de Ardense doelmond van keeper Dirinck. Hij zette beschamend hun doelman te kijk en lobde enig mooi de 2 – 0 op het scorebord . Match gespeeld en gewonnen. De rest is praat na de vaak. Trainer Levi liet zijn bank, als de beste fles rode wijn, leeglopen en gunde zijn drie bankzitters het genot deelgenomen te hebben aan deze mooi overwinning.

Een bij momenten zwak en onbestaand Ardennen werd na 90 minuten uit zijn lijden verlost en droop als een geslagen hond terug naar zijn kleedhok. De onzen vierden hun overwinning in de middencirkel van onze Lindekouter, die zag dat het goed was. Alweer drie punten rijker.

Volgende week zaterdagavond onze verplaatsing naar de leider in onze reeks en dat is niemand minder dan het Wase Melsele.

Met een bekend gezegde waarschuw ik jullie: “Bambrugse boer let zeker en vast op uw ganzekens als Wase Vos de passie preekt”. Opletten gaan we zeker doen en misschien is dit gezegde ook voor ons een wijze les als wij eens de Bambrugse vos moesten zijn. Ge weet maar nooit in de mood waarin we nu verkeren om te winnen.

Ikzelf zal er niet zijn en zeg jullie alvast tot binnen twee weken thuis tegen Maldegem. Veel succes in Melsele.

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Frank  Bruggeman

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens (79’ Erjan Shala), Maxime Seminck, Stef Van der Hoeven (88’Simon Duchi), Koen Tackaert,  Roy Janssens (83’ Nikolas Schamp), Tim Aelbrecht ,Jeffrey Snauwaert, Tuur De Meerleer, Tim Arijs.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com