De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Moerzeke is een rustig gelegen dorpje aan de beneden-Schelde tussen Dendermonde en Hamme. Het werd door de kalendercommissie uitgekozen voor onze tweede uitmatch van dit seizoen. Rustig mag je wel zeggen behalve op zondag 18 september als de bende van Bambrugge zijn intrede doet. Op een diefje pakten onze jongens de winst en de drie punten mee naar onze dankbare Lindekouter.

Robur droop af als een geslagen hond terug naar hun kleedhok, niet nadat ze nog met 7 minuten te spelen al de zege op zak dachten te hebben. Kevin dacht helemaal iets anders in de 83e minuut toen hij met een fantastische omhaal het scorebord in evenwicht zette. Jeffrey was de held van de dag toen hij in de 89e minuut na een zoveelste fout op Kevin zijn ondertussen gevreesde vrijschop mocht afvuren naar het Robuurse doel. De netten stonden zo rond en kleurden zilver als de hoogste bol van ons Atomium. 1- 2. Opdracht volbracht.

Voor Tommeke Rooms die na twee jaar nog een resem ex-ploegmaats mocht terugzien was het geen prettig weerzien, integendeel. Met de staart tussen de benen mocht hij samen met zijn verslagen kompanen gaan bezinnen waarom ze hun gewaande zege toch nog uit handen gaven. Het kon “Verkeeren” schreef Brederode eeuwen geleden, maar gelukkig voor ons gingen we met de winst lopen.

Veel volk was er niet en het volk dat er was, stond  in een geel-zwarte outfit als herkenbaar teken dat ze de bezoekers waren. Bertje jongen, ge moogt U gelukkig prijzen dat je onze kassier bent en niet die van Robur want een beetje compassie is hier op zijn plaats bij het aanschouwen van het povere aantal thuiskijkers dat hij een ticketje mocht uitreiken. Maar soit, over naar het beschrijf van dit aangename negentig minuten voetbal-amusement.

Van bij de start werd duidelijk dat de onzen niet gekomen waren om zich in te graven in de Moerzeekse klei en eisten onmiddellijk het veldoverwicht op. Overwicht dat het eerste halfuur het spelbeeld van dit treffen werd. Ik noteerde dan ook een vijftal gevaarlijke kansen waaruit echter geen doelpunt kon gepuurd worden. Zowel Kevin, Nikolas als Shala Erjan toonden zich bedrijvig na de ruggensteun van het middenveld en zelfs de verdedigers. Robur kon de voorbije dertig minuten geen vuist maken maar veranderde plots het geweer van schouder het laatste kwartier van de eerste helft.                                                      In de 31e minuut werd de geel-zwarte aanhang verplicht de kaken bol te zetten voor een “gelukkige” oef, toen Quintelier zijn duivel ontbond en ons Nielske met een mooie zweefsprong zijn netten ongeschonden kon houden. Nog geen zeven minuten later kwamen we opnieuw in zwaar onweer terecht toen De Coninck leep het hazenpad had gekozen en Niels verplicht werd zijn doelmond te verlaten om het onheil te voorkomen. Dat lukte echter niet waardoor hun nummer 11 de bal naar het lege doel kon sturen. Gelukkig dat dame Fortuna nog wat vrienden heeft in Bambrugge en omstreken want ze zorgde ervoor dat het onrustige ding zijn heil zocht met een dikke kus tegen de doelpaal en zo terug in het veld spatte.

Bambrugge moest nu het overwicht overlaten aan Robur en was maar al te blij dat de heer Van der Linden de welgekomen rust floot.

Tijdens de rust keuvelde ik wat met Hilde, de jarenlange trouwe geel-zwarte supporter, maakte ik kennis en kreeg ik een pluimpje van ene Cindy van ene Sandy, (voor de goede orde is dat de madam van onze T2) en werd ik op mijn 70 jaar bijna verliefd toen ik in de mooie ogen mocht kijken van Roy zijn lief. Roy jongen, een wijze raad van een ouwe vent, soigneert dat prachtding en hou ze dicht bij U want dat is altijd iemands gerief en goesting. Wijselijk en om een lichte huiselijke ruzie te vermijden werd ik door mijn madam aan de linkerarm twintig meter verder gesleurd met de dringende eis mij op mijn werk te concentreren dat voor mij lag en dat was de groene Robuurse voetbalmat en zijn 22 pionnen.

De tweede helft startte voorbeeldig voor de geel-zwarte leeuwen toen Arijsken een corner mocht trappen. Zijn galante voorzet kwam op de voet van Jeffrey terecht die een raket afvuurde, waarop het Belgisch leger met enige kennis van zaken er een patent wou opnemen. Die kanonbal scheerde rakelings de deklat en vloog te pletter met een harde knal tegen de gevel van hun kantine.

Meer en meer werd voelbaar dat Robur zijn neus af en toe ook eens aan het venster wou steken en soms gevaarlijk uit de hoek kwam. Het werd zelfs bibbertijd toen Van Spitael het op een lopen zette en onze verdedigers de kaas van tussen hun boterham hadden laten pikken. Wittebroodje verhinderde enig mooi deze bijna goal met een pracht save. Enig applaus werd hem gegund met zijn gesmaakte tussenkomst.

Vanaf het uur begon Robur wat meer schwung in zijn spel te leggen en moesten we een beetje het overwicht aan hen overlaten. Dit resulteerde in de openingstreffer voor de thuisploeg toen Maxime de hulp van Niels inriep om het aanstormende gevaar van De Coninck te neutraliseren. Nielske was te ver uitgekomen en werd door hun nummer 11 te grazen genomen dat het niet mooi  om zien was. De 1 – 0 verscheen treiterig op het rode scorebord terwijl gans Bambrugge verplicht werd er met rode beschaamde kaken naar te kijken. Dat hadden we nu toch ook niet verdiend. Maar loontje komt om zijn boontje zoals verder zal blijken. Pieter-Jan was de eerste om de bende weer bij de les te krijgen toen hij een pracht van een voorzet kreeg van een sterke Jeffrey. Ondanks zijn ruige baard kwam hij toch nog een stippel te kort om hun keeper Bourgeois te verschalken. We waren 64 minuten ver. Vier minuten later was het nu Tacki die oprukte en Kevin, die weer een knaagdier aan zijn benen had rondlopen onder de naam van Segers, mooi bediende. Hij liet Segers in het zand bijten en stuurde een nijdige vlam nipt naast het doel.

De laatste twintig minuten gingen beide ploegen voluit en werd op geen inspanning gekeken. In de 71e minuut was Tom Rooms ons genadig toen hij de bijna 2-0 hoog over het Bambrugse doel mepte. Het spel werd iets ruwer en dat vertaalde zich in een geel karton voor Kissami voor het onder uittrekken van Maxime. De klok had net de 80e minuut aangeklikt. Vele Bambrugse harten verloren het geloof in een overwinning tot onze zieltjesdief Kevin zijn aanhang op een feestje trakteerde. In de 83e minuut prachtig aangespeeld door Tuur, liet hij eerst twee verdedigers een ferme scheet ruiken om daarna met een halve omhaal zijn kers op de taart te zetten. 1 – 1. Verdiend was het zeker en met zijn allen waren we tevreden met deze gang van zaken.

De supporters snakten naar het einde van deze evenwichtige partij, maar werden nog in de feestbloemen gezet in de 89e minuut. Immers een zoveelste gefloten fout op Kevin werd schuin voor de zestien aan Jeffrey Snauwaert zijn verantwoordelijk toegewezen. Hij plaatste zich achter de bal zoals Ronaldo dat placht te doen en vuurde ongemeen hard het overwinningsroosje tegen de staalharde netten. Robur in zak en as. Wij van het vagevuur in de zevende hemel. We wisten geen blijf met ons geluk dat ons nog rare parten zou spelen toen Roy een foutje beging net voor onze zestien. De klok was al enkele minuten blijven stilstaan op de 90. Met ingehouden adem en verhoogde hartslag zagen we Kissami zijn vrijschop op de doelpaal te pletter slaan. Een ongeluk voor Robur, een gelukje voor ons. Dank U wel Dame Fortuna voor zoveel goodwill. Een koffieken met taartje mag U altijd komen nuttigen in ons klein maar gezellig kantinetje en zal U met de nodige egards aangeboden worden.

Eerder met een groot ei in ons gat zakten we af naar Moerzeke maar keerden met een hart van koekebrood en een volle driepuntenmaag terug naar ons gezellig dorpje van Bambrugge gelegen tussen Aalst en Zottegem. Een beneden-Schelde hoeven we niet.

Voila, ik zit hier nog met veel plezier aan dit verslag te werken op maandagvoormiddag, zoveel deugd deed het aan mijn moteurken en allicht ook bij jullie na het lezen van dit aangenaam beschrijf.

Volgende week mogen we afreizen naar Zelzate alweer voor een uitmatch. Nu we toch de smaak te pakken hebben, stel ik voor dat onze jongens het ijzer smeden terwijl het heet is. Er ver voor lopen hoeven we niet want Zelzate heeft zo zijn eigen smeltkroes en hoogoven van Sidmar nu Arcelor-Mittal en de zondag werkt die niet, dus een geboden kans om er ons eigen staal hard en rustig  in te smeden. Laat het daar maar eens goed heet worden.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever, Yvan. 

 

Scheidsrechter: Dhr. Van der Linden Lowie

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens, Maxime Seminck, Nikolas Schamp (90’ Andy Van Laethem), Koen Tackaert, Erjan Shala (62’ Roy Janssens), Tim Aelbrecht (60’ Tuur De Meerleer), Jeffrey Snauwaert, Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com