Hoopvol werd deze week uitgekeken naar onze eerste uitwedstrijd van onze jongens. Een autobus van “De Ras” werd ingelegd om de trouwe fans veilig en wel heen en terug te brengen. Zonde van de verre verplaatsing naar het mooie Waasland waar volgens de legende Reinaert De Vos af en toe nog een kip de nek omwringt. Dit keer was het de beurt aan ons kippenhok om zich te laten oppeuzelen.

Kortom we kwamen van een kale reis terug en kunnen de volgende dagen onze wonden likken. Een pijnlijke 2 – 0 waarop we niet veel konden inbrengen werd ons lot op 4 september. Het is meteen duidelijk dat een hogere reeks veel moeilijker is dan we eerst vermoedden. Geen nood echter, we hebben nog altijd 28 matchen ons imago van vorig jaar te etaleren.

De wedstrijd kende een evenwichtige start. Na nog geen vier minuten mochten we al de alarmfase van het Oost-Vlaams rampenplan in gang zetten toen Arijsken ongelukkig balverlies leed waardoor spits Pieters in een onverwachte schietpositie terecht kwam. Niels zweefde met een sublieme duik het plotse gevaar in hoekschop.

Onze eerste gevaarlijke kans noteerde ik in de 10e minuut toen Ruben galant en correct Tim bediende die doorstak naar een vlijtige Pieter-Jan. Zijn vlaai ging echter rakelings over.

Kevins imago moet ook al in het verre Waasland bekend zijn en dus werd onze spits in de 12e neergemaaid met een drieste tackle van Noeninck. Een goedkope vermaning werd hem duidelijk gemaakt dat dit voor éénmaal mocht, wat niet naar de goesting was van de talrijk meegereisde supporters.

Na een kwartier hoopten we de 0 – 1 al op het scorebord te zien staan toen Jeffrey met een lange pas de mee-opgerukte Jari bediende. Helaas het ronde ding draaide over het doel. Immers zijn harde kopstoot plofte net voor de doellijn op de grond om daarna met een saldo over de dwarslat te verdwijnen in de grauwe lucht. Uit de monden van de thuisaanhang was een duidelijk hoorbare “oef” te horen. De 0 – 1 had een terechte weergave geweest.

Rond de 25e minuut kregen we weer een hoekschop te trappen. Jeffrey kweet zich van zijn taak en bracht Maxime in de gelegenheid met zijn hoofd keeper De Jonghe te grazen te nemen. Het hete ding vloog echter nipt naast de paal. Bambrugge was in deze minuten bijzonder goed op dreef. Segers leed balverlies en Kevin stoof ervan onder richting doel. Nog een laatste tik was er teveel aan waardoor De Jonghe zijn kooi ongeschonden kon houden. Kruibeke voelde de Bambrugse druk komen en stak zelf een mooie aanval in mekaar. Wat bij ons vooralsnog niet lukte, lukte wel bij de Waaslanders. Tacki miste zijn interventie en woelwater Pieters kreeg het geschenk op een zilveren schoteltje aangeboden. De man nam dankbaar gebruik van deze unieke kans en joeg zijn schot treiterig tegen onze troosteloze netten. De 0 – 1 keek ons vanuit het scorebord minachtend aan. Net als de week ervoor tegen Appelterre zaten we in de hoek waar meestal de klappen vallen.

Bambrugge probeerde zich kordaat te herpakken op zoek naar alweer de gelijkmaker. Arijsken zag zijn moment aangebroken om er iets moois mee te doen maar werd gemeen onderuit getrapt door hun nummer 13 met name Pieters. Het te goedkope geel verdween onder zijn neus waarop hij nog een venijnig lachje in petto had voor onze supporters.

De laatste tien minuten van de eerste helft viel niet veel meer te beleven behalve dat we driemaal werden afgevlagd voor terecht buitenspel.

De rust was een goed gekozen moment om de kopjes weer bij mekaar te krijgen en de ernst van de situatie in te zien.

Toen de tweede helft startte, kreeg ik (en ik niet alleen) de indruk dat onze jongens nog aan een late siësta begonnen waren, geen tempo, geen inzet. Het duurde dan ook geen vijf minuten eer Kruibeke ons bedankte voor onze loomheid met hun tweede van de namiddag. Martin De Moor was de man die ons diep in de miserie stortte. Trainer Levi greep in en verving Ruben door Shala Erjan. Er was beterschap merkbaar. Het tempo ging lichtjes omhoog en er was weer vechtlust. Pieter-Jan kon hierdoor in de 57e minuut een kogel afvuren die helaas voor ons op de nukkige paal afketste. Kruibeke liet zich zeker niet doen en speelde aangenaam verder. Onze kwelduivel Pieters had zich weer listig vrijgespeeld en verscheen plots moederziel alleen voor de grote poort van ons Wittebroodje. Hij trachtte nog te redden wat er te redden viel maar dat was eerder schaars. Een in zevenmijlslaarzen toegesnelde Tacki kon nog net voor het overschrijden van de doellijn het lelijke witte ding wegtrappen. Hun poging van een te overdreven 3 – 0 score werd aldus wonderwel verhinderd.

Levi greep nogmaals in en verving achtereenvolgens een moegestreden Tim Aelbrecht en spits Kevin voor Tuur en Scheerlinck om het tij toch te doen keren. Het lukte enigszins maar weer werden we geconfronteerd met een ploeg die op voorsprong staat, net zoals vorige week tegen Appelterre met het rekken van de tijd meestal door hun keeper.

Kruibeke was zichtbaar tevreden met de 2 – 0 en Bambrugge begon krampachtiger te voetballen. Het werd aldus wachten op de fluittoon van een goed leidende ref om ons uit het lijden van een tweede nederlaag te verlossen.

We geven de hoop zeker niet op, daarvoor is het vertrouwen in onze ploeg te hoog aangeschreven. Volgende week thuis tegen Aalter krijgen we opnieuw een mooie gelegenheid opdat onze jongens hun trouwe fans willen verwennen met hopelijk het eerste puntengewin. Ik duim er alvast voor. Jullie toch ook zeker ?

We zien wel wat het wordt op onze aangename Lindekouter.

Ik zeg u bij deze,

Scheidsrechter: Dhr. Brent Staessens

Ploegopstelling: Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Kevin Goossens (75’ Christopher Scheerlinck), Maxime Seminck, Roy Janssens, Koen Tackaert, Ruben De Mesmaecker (52’ Erjan Shala),Tim Aelbrecht (70’ Tuur De Meerleer), Jeffrey Snauwaert, Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs.