De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Dag beste lezer, dag lieve man en vrouw die ons voetbal een warm hart toedraagt. Welkom op de website van KRC Bambrugge en een hartelijk weerzien met alle voetbalsupporters. Het is nu zover om het startschot te geven van het lang verwachte begin van onze competitie 2016- 2017. Nadat we vorig jaar de hoofdvogel afschoten als kampioen in Tweede Provinciale wacht ons nu het spannende avontuur in Eerste Provinciale. Ik hoop dan ook en wens opnieuw, voor de negende keer trouwens, uw verslaggever te mogen zijn. Mijn schrijfstijl blijft zowaar steeds dezelfde, daar verander ik niks aan, omdat ik objectiviteit al altijd hoog in het vaandel heb gedragen. Een kwinkslag of ludieke oprisping zal er ook af en toe tussen geschoven worden. Kortom de moeite waard om het iedere week te lezen en jullie te vermaken met hetgeen zonet op een voetbalveld te beleven viel.

 

Een reeks spelers verlieten ons, namen noemen zou ons te ver drijven, maar voor eentje heb ik nog een zinnetje te schrijven, met name mijn en ons “Brammeke” die nu bij “Ardennen“ zijn TGV op de sporen zal trachten te zetten. Beste Bram veel succes gewenst ginds in die prachtige streek.Een resem nieuwelingen trokken het geel-zwarte shirt aan in de hoop er succes te boeken en het is hen oprecht gegund.

Voilà, zet u rustig neer in de zetel en geniet van dit eerste verslag.

Het is nu maandagochtend, het klokje voor mij klikte met een knipoog net 8.36 aan. Een nieuwe pen ligt ongeduldig te wachten tot ze zich tussen mijn vingers kan nestelen. Een maagdelijke witte map wacht op mij om na vier maanden weer geopend te worden. Ik laat mij neervlijen aan mijn niet meer zo jonge bureaustoel en denk nog eens aan al die verslagen die ik vorig jaar verwoordde en beschreef. Ook mijn vrouwke is traditiegetrouw weer van de partij om als een gediplomeerde koffiemadam van de KBVB mij het broodnodige welriekende zwarte vocht onder mijn neus te schuiven teneinde mijn inspiratie op scherp te zetten.

De fraai, kortgeknipte Lindekouter was “theplacetobe” om te genieten van de eerste confrontatie in onze nieuwe reeks. Bertje, onze jarenlange kassier, was zo gelukkig bij het zien van de lange wachtende file voetballiefhebbers voor een toegangsticket. Voldaan was hij zeker want hij mocht een euro meer ontvangen dan vorig jaar.

Een deugddoende gezellige regenvlaag een kwartier voor de aftrap onmiddellijk gevolgd door een trotse zomerse zon zette onze voetbaltempel in het mooiste groen dat er bestaat. Het feest mocht beginnen.

Beide ploegen begonnen aan de partij in de hoop er 3 punten mee te verdienen maar het werd een wedstrijd die we nooit mochten verloren hebben enerzijds en anderzijds was een overwinning teveel van het goede geweest. Conclusie een gelijkspel was een correcte weergave geweest van dit treffen.

Na een korte studieronde was in de 5e minuut de eerste gevaarlijke kans voor ons. Immers onze nieuwe adonis Roy kwam in een ideale schietpositie maar werd net voor het afdrukken nog door Geerts de bal afhandig gemaakt.                                           Ondanks de zwoele warmte werd er door de 22 protagonisten nog aan aangenaam tempo voetbal bedreven.

Maar na nog geen negen minuten kregen we zonder pardon het deksel op de neus toen een vertwijfeling tussen “Aldi-boy” Maxime en onze keeper Niels hun zwart beestje Ndikumana er als de kippen bij was om zijn eerste eitje in ons troosteloos mandje te werpen. Bordjesman Patrick kon meteen op zoek gaan naar de eerste verkeerde één. De 0 – 1 deed redelijk wat pijn aan onze oogjes temeer daar de zon er nog een schepje bovenop deed.

Het duurde een tiental minuten eer onze jongens van deze vroege uppercut bekomen waren. Rond de twintigste minuut was een overlangse lange pas van Tacki tot bij onze stormram Michaël bijna de aanleiding om het scorebord weer in evenwicht te brengen. Helaas keeper De Kempeneer strekte zich als een sluwe kat om haar prooi te grijpen. Het applaus vulde zich in het zonnebadende stadion. Nog geen 3 minuten later was het nu de beurt aan Pieter-Jan om zijn duivels te ontbinden. Hij bediende alweer Roy, die eerst zijn verdediger een poepje liet ruiken en daarna hun keeper op de korrel nam, maar Kempeneerke was weer bij de zaak en stampte het hete ding terug waarop verdediger Tacki het nu zelf probeerde. De 1 – 1 was nu wel verdiend geweest.

In de 24’ werd het zeer heet onder ons kont toen hun nummer 10 met name Vanderlinden het hazenpad koos en door ons middenveld wandelde alsof die in zijn moestuin op zoek was naar de mooiste bloemkool. Zelfs onze verdedigers stonden aan de grond genageld. Gelukkig dat ons sluitstuk Niels bij de pinken was en met een geweldige save de meubelen redde tot een onaangename 0 – 2.

Na een halfuur namen onze jongens de koe weer bij de horens om tot een gelijkspel te komen. Immers een lange mooi uitgemeten pas van Jeffrey bereikte onze aanvaller Ruben. Voor het goede begrip het is niet mijn schoonzoon die 10 jaar lang de aanval leidde bij zijn lievelingsploeg en dit keer door voorzitter Stefan tot cafébaas werd gepromoveerd in de buitenkantine. Soit, de Ruben allicht twintig jaar jonger dan de oude, probeerde op zijn beurt hun keeper bij de neus te nemen maar het was onbegonnen werk want hij was op geen foutje te betrappen.

Een soms te hautaine spelleider kreeg de ganse bende, die een warm hart heeft voor zijn Bambrugge, over zich heen toen in de 35’Pieter-Jan hardhandig werd neergemaaid door Vanderlinden en de heer Buysse dit blauw,blauw liet alwaar dit op zijn minst altijd geel,geel had moeten zijn.

Net voor we de rust gingen opzoeken in het kleedhok liet ons buffelke Michaël nog een schicht uit zijn voeten vertrekken die opnieuw hun keeper tot een fikse parade verplichtte.

Met teveel respect voor de tegenpartij verlieten onze elfjongens na 45 minuten de groene mat om zich te laven aan het frisse water dat hen werd aangeboden.

De tweede helft was nog geen 5 minuten ver toen de heer Buysse ons al 3 maal had afgefloten voor een onterechte fout en dat zinde het thuispubliek helemaal niet en liet dat duidelijk horen aan de man in het zwart. Maar Bambrugge trok beter van leer dan in de eerste helft allicht na een “donder”…preekje van trainer Levi en het loonde enigszins.

In de 52’ brak mooie jongen Roy Janssens uit en deed mij plots denken aan onze vroegere TGV Bram Thomaes. Zou het kunnen dat we weer zo’n snelheidstrein in ons midden hebben? Wie weet, hopen maar. Roy zette galant voor aan de overzijde tot bij Michaël die een schoenmaat te kort kwam om de 1 – 1 te lukken.

In de 58’ opnieuw heisa en tumult op de Lindekouter toen een vermeend handspel van een Appelterrenaar het voor iedereen duidelijk was dat hier een penalty had moeten gefloten worden. Alleen niet voor de heer Buysse die zich hulde in de rol van “blinde mol“.

Ons troetelkind Kevin, werd na maandenlange afwezigheid voor het eerst weer ingebracht en verving een gekwetste Keymolen. Kevin Goosens zou Kevin Goossens niet zijn als hij niet zwaar wordt aangepakt. Ook dit keer viel zijn reputatie in zijn nadeel uit. In de 68e minuut was het zover toen Van Grembergen hem als een volleerde houtakker zijn frele lijf omkapte. Geel was veel te goedkoop voor deze gemene aanslag op Kevin’s onderstel.

Appelterre voelde de bui hangen van de niet aflatende aanvalsgolven van onze geel-zwarte krijgers. Hun enige reactie hierop was het tijdrekken en kwetsuren ensceneren om als laatste reddingmiddel te gebruiken zelfs tot in de 97e minuut.

Bambrugge begon meer en meer het laken naar zich toe te trekken en in de 72’ minuut hoopten we met zijn allen op een gelukte tegentreffer toen Pieter-Jan onze Ruben feilloos bediende. Zijn kanonschot vloog nipt over en liet de dwarslat nog wat natrillen.Appelterre loerde op de counter en in de 82’ minuut hadden ze bijna succes toen De Witte als een zwarte dief in de nacht ervan onder muisde en ons tot wanhoop dreef. Hij geraakte zelfs tot in onze kleine backlijn en kon nog afdrukken ook. Wittebroodje stak er nog zijn rechterpoot voor om het onheil van een nederlaag vooralsnog te vermijden.

Bambrugge zette alle zeilen bij om toch maar de gelijkmaker te lukken. In de 86’ minuut was Kevin listig uitgebroken maar dat was niet naar de zin van piraat Kiekens. Hij boorde letterlijk onze Kevin in de grond dat de graszoden ervan rond vlogen. Rood was zijn verdiende “loon“. Het duurde een eeuwigheid eer de snoodaard het terrein verlaten had.

Het toppunt van frustratie viel ons te beurt in de 89’ minuut toen een gemaakt doelpunt toch nog werd afgekeurd voor een fout op hun keeper. Nochtans had de bal al de doellijn overschreden vooraleer de fout werd begaan. Volgens de spelregels altijd en overal doelpunt. De heer Buysse was op zijn zachts gezegd wel heel onverbiddelijk streng geweest.

Het enige respect dat we voor hem kunnen opbrengen is het feit dat het schaamteloos tijdrekken van de tegenpartij dubbel werd aangerekend in de naspeeltijd. Liefst zeven minuten kregen we correct aangeboden tot ergernis van de aanhang van Appelterre.In de 91’ minuut kreeg Van Grembergen zijn tweede geel karton voor het ver wegtrappen van het leder. Aldus nog met 9 tegen 11 om stand te houden wat hen verdomme nog lukte ook. Bambrugge beukte maar kreeg de poort naar een verdiend gelijkspel niet open. Sorry jongens er zat meer in dan die onverdiende nederlaag.Blijven trainen en ons best doen, we komen er wel. De supporters steunen jullie door dik en dun.

Volgende week reizen we af naar het verre Kruibeke voor onze eerste uitwedstrijd. Supporters allen daarheen want onze jongens kunnen onze steun meer dan ooit gebruiken.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever, Yvan

Scheidsrechter: Dhr. Kurt Buysse

 

Ploegopstelling:Niels Wittebrood, Jari Bauwens, Michaël Keymolen (57’ Kevin Goossens), Maxime Seminck, Roy Janssens, Koen Tackaert, Ruben De Mesmaeker, Tim Aelbrecht, Jeffrey Snauwaert (82’ Simon Duchi), Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs.

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com