De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Was de vorige week de lente nog in het land, dit keer was ze voor onze thuismatch met de Noorderzon verdwenen ondanks de kalender duidelijk laat verstaan dat de “Lente” begonnen is. De Lindekouter lag er dan ook ongezellig koud bij en een nijdige wind striemde in ons aangezicht dat het pijn deed.

 

Maar we wonnen met deugddoende cijfers en lukten zelfs ons honderdste doelpunt van dit seizoen, en dan vergeten we vlug de doorstane pijn.

De wedstrijd startte aan een gesmaakt tempo waarbij het meeste overwicht voor onze geel-zwarten was. Gavere liet echter onmiddellijk zien dat ze niet gekomen waren om zich als een schaapslam te laten afslachten en met de nodige gevechtswapens het strijdtoneel betraden.

Van in den beginne vlogen ze er deftig tegenaan. Ons eerste slachtoffer hiervan was in de derde minuut ons Brammeke die al vlug gemeen onderuit werd gehaald door Verougstraete. Het eerste geel karton was zijn beloning voor deze venijnige interventie.

Bambrugge toonde zich een waardig leider en beukte op de Gaverse verdediging en bestookte hun doel op zoek naar de eerste treffer. In de 11e minuut zagen we een dikke kans de mist ingaan toen een loepzuivere lange pas van Tacki onze Tim Arijs bereikte. Tim keek even rond zich en zag buffel Michaël aanstormen. Die moet ik bedienen hoorde je hem zo denken en inderdaad Mich kreeg het ronde ding letterlijk op de voet aangespeeld en ramde echter tien centimeter naast de linkerpaal.

Rond de 18e minuut was Nils doorgebroken maar werd in de zestien neergelegd door Deconinck waarop iedereen de fluittoon wilde horen voor een penalty van een nogal hautaine man in het zwart. Maar er werd niet gefloten en dus ging het spel verder alsof er niks gebeurd was. Het ongenoegen was hoorbaar maar niet zo uitbundig als anders want lange Walter was gisteren niet aanwezig en dat scheelde altijd wat decibels.

Een doelpunt kon echter niet lang meer op zich laten wachten en dus werd de eerste breisteek op de breinaald gestoken voor een mooi overwinningstruitje. Aldus werd in de 23e minuut een gevleide voorzet van Bram tot bij Tim in corner gestampt. Onze Tim kweet zich van zijn taak en verzond zijn hoekschop perfect tot op het hoofdje van Nils die enig mooi zijn harde kopslag tegen de verbaasde netten ramde. 1 – 0. Bordjesman Patrick kon zich net zoals de voorbije weken beginnen amuseren met het cijferspelletje in zijn hokje. De één werd voorbeeldig aan de haak gehangen en de twee nam hij al vlug in de linkerhand kwestie van geen tijd te verliezen.

Tussen de 25e en 40e minuut viel het tempo wat terug en viel nog weinig te noteren dat de moeite waard was om in onze geschiedenisboeken aan te halen. De mooie combinatie in de 38e minuut te na gesproken tussen Aelbrecht, Bram en Nils, die op een haar na, zijn tweede miste.

Gavere bleef echter met het mes tussen de tanden spelen en in de 40e minuut kreeg Delahay een geel bidprentje voor zijn derde gemene overtreding op één van onze spelers. Nog geen twee minuten verder mocht nu ook Buyck aanschuiven in de gele biechtstoel voor het ongemeen hard neerleggen van Timmeke Arijs.

Een beetje rusten zou aldus welgekomen zijn.

De tweede helft was nog maar net aangevat en de dorstige supporters onder ons waren nog bezig met hun pint leeg te drinken in de kantine toen een aalvlugge Tim een ongeziene doorbraak forceerde. Hij had nog de kracht over, om vanaf het cornerhoekje het linke ding op Nils voorhoofd te schilderen. Nils op zijn beurt penseelde als een echte kunstschilder het witte paletje tegen de vierkante mazen van het net. Roger Raveel zaliger zou er zelfs hartstikke jaloers van geweest zijn, zo kunstig was het afgewerkte schilderwerkje. Patrick kon nu uiteindelijk met de meer dan opgewarmde twee de ladder op en toonde de 2 – 0. Voor alle zekerheid zette hij de drie ook al klaar naast zich.

Bram die al de ganse tijd zwaar werd aangepakt en hiervoor een geel karton gekregen had als protest hierop werd door een slimme beslissing van trainer Levi naar de kant gehaald in de 56e minuut om hem te beschermen voor een veel ergere tweede geel. Volgende week is er immers de topaffiche en altijd zwaar bevochten match tegen Meerbeke en Bram laten schorsen kunnen we missen als kiespijn. Onze TGV in het treindepot laten staan met een rood embleem van “geen dienst” zou onverantwoord geweest zijn.

Dus door de wijze beslissing kwam Joeri in de plek van Bram. Een Joeri die opnieuw het best van zichzelf gaf en voor Windeke allicht volgend jaar een goede aankoop zal zijn.

Nog geen minuut later kreeg Deconinck zijn tweede geel onder de neus geduwd en mocht tegen zijn goesting vroeger aan zijn douchebeurt beginnen. Gavere gedurende een halfuur nog met 10 man tegen een dominante leider die we zijn.

Gedurende een twintigtal minuten werd de bal tussen de 60e en 80e minuut rond gespeeld en kregen we niet alleen de indruk maar ook de bevestiging dat Gavere niet beter kon en voor Bambrugge de voorsprong voldoende was en ze op hun lauweren al mochten rusten. Het kon trouwens niet iedere week doelpunten-kermis zijn.

Trainer Levi gunde zijn bankzitters nog wat speelminuten en verving achtereenvolgens een voortreffelijke Pieter-Jan voor Tuurke De Meerleer om daarna mooie jongen Maxime te wisselen voor Jeffrey Snauwaert.

Dit was het sein om er nog eens in te vliegen en onder aanvoering van ons Brabants trekpaard Michaël werd een sublieme voorzet verstuurd naar de ingevallen Joeri. Hij bedankte zijn kapitein voor de aanbreng en besloot met een schuine platte streep, die de mazen van het Gaverse doel bijna liet scheuren. De Patrick opnieuw in zijn nopjes en hij ging nog vlug opzoek naar het cijfertje vier in zijn kistje dat zich weggestoken had uit vrees ook in de kou te moeten bengelen aan een haakje.

Nils zorgde ervoor dat de vier toch de kou moest trotseren want twee minuten na Joeri scoorde hij zijn derde van de namiddag na een prachtvoorzet van Koentje Tackaert.

De match doofde uit en rond de 92e minuut floot de heer Gautier de partij af. Na de match werd de ruststand afgeroepen tussen de naaste achtervolgers Ardennen tegen gebuur Burst (match werd een uur later gespeeld) en het stond 0 – 2 voor onze buren. Ondertussen zijn we veel wijzer geworden en weten we de uiteindelijke uitslag van 4 – 3 voor de verraderlijke kat die ons maar in het nekvel probeert te bijten.

Volgende week de vooruitgeschoven partij op Meerbeke op zaterdag om 16 uur. Een mooie affiche maar altijd een verraderlijke match ginds, al jaren zo. Voor één keer verzoek ik u het als uw plicht te aanzien om deze match bij te wonen. Zonet riskeert u het risico als trouwe supporter van KRC Bambrugge geschrapt te worden uit de lijst van de geel-zwarte clan. Ik zie u allen alvast in Meerbeke.

Tot zaterdag,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr .Gautier Vito

 

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Tackaert Koen, Aelbrecht Tim, Duchi Simon, Seminck Maxime (85’ Snauwaert Jeffrey), Keymolen Michaël , Van Poelvoorde Nils, Arijs Tim , Vyverman Sven, Haegeman Pieter-Jan (79’ De Meerleer Tuur), Thomaes Bram (56’ De Cocker Joeri).

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com