De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

De lente is in ’t land en dat hebben we gevoeld. Bij een azuurblauwe hemel en een temperatuur van bijna 18 graden was het een aangename zondag. Wat kan een voetbaluitstap op een rustige zondagnamiddag toch deugd doen aan ons Bambrugs zieltje.

 

We wonnen, zoals de laatste weken trouwens, opnieuw met grote cijfers. We staken Houtem in zak en as met maar liefst zeven treffers. Eén gelukkige Houtemnaar zag ik alvast rondlopen en genieten van zijn zondag met name de hoofdkassier. Zijn ogen vielen bijna uit zijn kop en hij wreef zijn handen grauw bij het zien van de lange rijen wachtende geel zwarte supporters voor een inkomticket. Met honderden geel – zwarte sjaaltjes vulden we dan ook de in de zon badende tribune. Die van Houtem waren bijna niet te zien en op ons twee handen te tellen. Zo pover was de ondersteuning voor hun ploeg in degradatiegevaar. Maar soit, wat kon ons dat schelen.

De wedstrijd startte vlotjes waarbij onze ploeg direct de teugels in handen nam en die gedurende de eerste vijfenveertig minuten niet meer zou afgeven. Het werd aldus 45 minuten éénrichtingsvoetbal.

Al na acht minuten was mijn en onze man van de match Bram Thomaes op zoek naar een eerste treffer door de aanbreng van een heerlijke voorzet op het voetje van Nils VP. Zijn vlam werd nog door het onderbeen van De Keyzer gedoofd in hoekschop. Bambrugge had al vlug door dat het met Houtem een zwakke tegenstrever voor zich had en drukte door. Dit keer was Tim Arijs aan zet met een harde patat op doel na een sublieme voorzet van ons buffelke Mich. Hun keeper Ramsdan had nog het geluk aan zijn zijde dat hij met een teen het ronde ding in corner stampte.

Na een kwartier had Xavier zich gekwetst bij een tussenkomst en vroeg om zijn vervanging. “Topmodel” Maxime verving hem met stijl de ganse verdere partij.

Het scoren kon niet uitblijven en zo geschiedde ook. In de 24e minuut verliet Koentje zijn verdediging en trok het vijandige gebied binnen. Hij zag frontstrijder Nils vrijstaan en bediende hem voortreffelijk. Nils was niet egoïstisch en duwde door tot bij ons slangetje Bram. Met een venijnige trap speelde hij gans Houtem op een hoopje en nam ze te grazen. Hij liet dan ook fier de 0 – 1 op het scorebord verschijnen getekend onder de naam van Bram Thomaes.

Houtem begon wat agressiever te spelen en keek op geen klein foutje meer of minder. In de 27e minuut werd dan ook Koen Tackaert onder het toeziende oog van zijn geliefde de grond ingeboord door ene snoodaard Peirsman die ervan de man in het zwart slechts een vermaninkje voor in de plaats kreeg.

Rond de dertigste minuut werd de voedingsbodem gelegd voor de tweede Bambrugse treffer. Immers een lepe voorzet van Tim op Bram, werd door onze rapsten tegen de paal gemept. In de herneming hiervan verplichtte Pieter-Jan hun keeper met verschroeide vingertoppen het hete ding in corner te duwen. De hoekschop werd getrapt in een bos van spelers van waaruit ons Svenneken na een scrimmage het wulpse ding in het dak van het doel kopte. 0 – 2. Alleé vooruit zeg. Na dertig minuten al twee treffers. Wat zou er nog volgen voor de rest van deze match. Nog heel wat als u de einduitslag bekijkt. Niet al te vermoeid zochten onze helden de kleedkamer op om te genieten van hun voorsprong.

Het begin van de tweede helft toonde het zelfde spelbeeld als de eerste met name éénrichtingsvoetbal naar het Houtemse doel. In de 53e minuut verliet onze Koen als een egel opnieuw zijn verdedigingsstelling en kroop diep in die van Houtem. Hij legde stekelig af naar Nils. Zijn giftpijl werd echter 25 millimeter naast de linkerpaal geschoten.

Pas in de zestigste minuut kreeg Houtem zijn eerste hoekschop aangewezen, wat voor hen het sein was om voor wat meer weerwerk te zorgen in onze verdediging. Hun eerste dikke kans noteerde ik dan ook in de 62e minuut toen Verbeiren onze Niels tot alertheid verplichtte. Met een ultieme voetreflex verhinderde hij hun eerste van de namiddag. Bambrugge was met deze tegenprikjes niet gediend en ging op zoek naar onze derde. We vonden hem via Tim Aelbrecht die Bram op zijn TGV zette en naar doel raasde. Keeper Ramsdan zag het aankomend geweld en verliet zijn zestienmetergebied om met hands Bram het scoren te beletten. Arbiter De Wulf kende echter balvoordeel toe en liet Timmeke Arijs zijn gemakkelijkste van het ganse seizoen scoren 0 – 3 waarna Tim werd bedankt voor bewezen diensten en vervangen werd door Nikolas. Nikolas op zijn beurt zette onmiddellijk op een hoekschop onze Sven in schietpositie. Sven twijfelde niet en met een heerlijke lange rechte streep tot tegen de netten plakte hij de 0 – 4 op de tabellen. Houtem lag op apegapen en lag nu helemaal in de lappenmand. Het werd helemaal erg toen Bram zich op skivakantie waande en als een volleerde doorwinterde Oostenrijkse skiër door de ganse Houtemse verdediging slalomde om de 0 – 5 op het scorebord te prikken met een knipoog naar zijn supporters.

We waren zeventig minuten ver en nog was onze pret niet op, doelpunten-gulzigaards dat we zijn. Vier minuten later was opnieuw Tacki op de loop gegaan als door een wesp gestoken. Hij bleef maar doordraven tot hij Pieter-Jan in de opening vond. De bijna onzichtbare schicht van Pieter-Jan ramde de netten bol van plezier. Het scorebord werd verplicht er nog een cijfertje bij te plakken dat meer dan vijf moest zijn. 0 – 6 dus.

Het supportersgeweld onder leiding van onze lange Walter smeekte nu om een doelpunt van hun geliefde speler dat Michaël voor hen is. Hij probeerde, maar in de 84e minuut misstapte hij zich om aan hun wens te voldoen. Rond de 88e minuut was Nikolas als een leeuw uit zijn kooi ontsnapt en rende genadeloos richting het Houtemse doel. Zijn harde trap werd echter door Van den Bossche ongelukkig in eigen muit gekegeld. Volgens de Bijbel het heilige getal zeven stond nu heerlijk te schitteren in de lentezon. In de 90e minuut lieten we de ongelukkige Van den Bossche de eerredder scoren voor Houtem waarna de eindstand op 1 – 7 stond.

Een onopvallende en dus goede arbiter floot de wedstrijd af en trok met het ganse gezelschap naar de kleedkamers waar hij het wedstrijdblad in aanwezigheid van de twee délégés aftekende met 1 – 7. Het feesten kon alweer beginnen.

Match gewonnen, met nog vier voor de boeg kruipen we dichter bij de kampioenentitel alhoewel Ardennen ons van geen vin wil lossen en op drie punten ons in de nek zit. De titel is nog altijd geen zekerheid en Meerbeke kan ons nog altijd een haar in de boter steken of een lelijke pad in de korf leggen.

Beste mensen, Pasen komt eraan en dat we nu eens met ons allen een mandje moesten buitenzetten in afwachting van dat gouden eitje met dat kroontje er in, zou dat geen mooie wens zijn. Mijn mand staat alvast van deze morgen buiten in afwachting van de gouden Paasworp. U doet toch mee mag ik hopen.

Ik zie u alvast volgende week terug op de Lindekouter voor het vervolg van onze adembenemende thriller met hopelijk een happy-end. Een leuke week nog verder en …..

 

Tot zondag,

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Bjorn  De Wulf

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Tackaert Koen, Aelbrecht Tim (76’ De Meerleer Tuur), Duchi Simon, Arnolis Xavier (17’ Seminck Maxime),  Keymolen Michaël, Van Poelvoorde Nils, Arijs Tim (68’ Schamp Nikolas), Vyverman Sven, Haegeman Pieter-Jan, Thomaes Bram.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com