De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Toen ik vorige week het verslag van Lebeke-Aalst afsloot, eindigde ik met volgend beschrijf: “Voetbal een feest, zeker volgende week met de komst van hekkensluiter Jong Geraardsbergen”. We hoopten met zijn alle op een doelpuntenfestival. Maar dat het zo een goaltjeskermis ging worden met maar liefst twaalf treffers had zelfs de trouwste supporter van onze geel-zwarte helden niet verwacht. Een eindstand waarvan ons scorebord eventjes tilt sloeg toen het bij tien één plots 0 – 1 toonde.

 

Spijtig voor de jongens uit Geraardsbergen, dat hadden ze nu ook niet verdiend wegens hun goeie wil van dit weekend. Immers, het had wat voeten in de aarde gehad en enige moeite gekost vanwege ons bestuur om hun spelers toch over de streep te trekken om naar de Lindekouter af te komen voor deze wedstrijd na hun eerdere afzegging. Een bijkomend probleem was dat, indien de match geen doorgang vond, trainer Levi opgezadeld zat met drie vaste titularissen die vorige week hun derde gele kaart onder de neus geschoven werd. Keeper Niels, vaste verdediger Koen, en ons prijsbeest Michaël genoten dan ook met volle teugen van deze gezondheidswandeling. Het kwam dan ook goed van pas voor hen, dat de heer Beynaert exact om 15 uur de partij op gang floot.

De sportiefste partij van het ganse seizoen startte dan ook aan een gematigd tempo en dat zou zo negentig minuten duren. Het aanvallend éénrichtingsvoetbal was dan ook overweldigend. Af en toe werd het in de tweede helft onderbroken toen het zwarte jongetje Jacques Muanza en met de goodwill van onze geel-zwarten, zijn kunstjes mocht tonen en algauw door lange Walter de naam kreeg van nieuwe “Lukaku”. Onze middenvelders en verdedigers lieten het jonge geweld zijn ding en kreeg ervan de Bambrugse supporters een ferm applaus voor in de plaats. Er klonk zelfs af en toe een “olé” toen hij met zijn korte beentjes een vrijgeleide kreeg om door onze benen te zwengelen.

Het werd uiteindelijk 12 - 1 en hoe, het had evengoed 20 - 1 kunnen zijn. Onze jongens hadden teveel respect en eerbied om ze te vernederen tot in hun diepste ziel. Alhoewel met 12 - 1 ze het toch nog sportief opnamen en niet de indruk gaven vernederd te zijn.

Beste mensen vergeef mij als ik de dertien doelpunten niet al te uitvoerig ga omschrijven want dan kruip ik pas van achter mijn schrijftafel dinsdagavond na de eerste training van onze helden. Ik beperk mij dus tot een korte beschrijving ervan. Nils met vier en Nikolas met drie waren de grootste gulzigaards naar doelpunten alhoewel Bram, indien hij niet gekwetst was geraakt zeker ging meedoen met de twee om hun de eer wat af te nemen maar soit.

Minuut 7 : mooie aanvalscombinatie tussen Tim, Nikolas en Pieter-Jan waarbij deze laatste met een fantastisch eindschot de netten bol zette. 1 - 0

Minuut 9 : lange pas van Simon op Bram die de ganse verdediging met inbegrip van hun keeper op een hoopje veegde en de 2 - 0 op het scorebord verscheen.

Minuut 18 : een harde droge knal in de verste hoek van het doel door Nils en de 3 - 0 verscheen gezwind.

Tussen de 20e en 35e minuut pasten onze jongens voor een verdere belegering en gaven de tegenpartij wat tijd om op adem te komen. Ik noteerde desalniettemin zes kansen met een doelrijp gehalte maar om de één of andere reden door onze aanvallers werden “verknoeid”. Vanaf  dan was het rustmoment over en werd er weer de zweep opgelegd.

Minuut 36 : mooie gemeten voorzet van Bram op Nikolas die ook zijn eerste mocht potten en er de 4 – 0 voor in de plaats kreeg onder zijn naam.

Minuut 38 : collectieve Bambrugse aanval waarbij Nikolas opnieuw de kans werd aangereikt voor de 5 – 0.

Rusten en genieten van dit festival en dolenthousiast de ruststand in Ardennen aanhoren waar het 1 – 1 stond.

De start van de tweede helft kreeg het positieve verloop van de eerste helft. De keeper van de tegenpartij had zich laten vervangen wegens een lichte kwetsuur en bij gebrek aan een reservekeeper werd dan maar een veldspeler in doel gezet. De man was echter uit het goede keepershout gekapt en verhinderde met prachtige reddingen en zweefsprongetjes een pak doelrijpe kansen. Proficiat meneer voor dit puike werk. Na de wedstrijd ben ik die man nog gaan opzoeken om hem te feliciteren voor zijn stuntwerk. Terug tot de orde van de dag.

Minuut 50 : De opgerukte verdediger Xavier wil ook een doelpuntje meepikken en ramt de zesde na een hoekschop tegen de touwen. 6 – 0.

Minuut 63 : Tim Arijs lukt ook zijn doelpunt mits een één tweetje met die andere Tim Aelbrecht en dus  7 – 0.

Minuut 67 : De scheidsrechter is in een goede bui en gunt de jongens uit Geraardsbergen een lacher van een penalty. Schepens (niet onze Ruben ) scoort.

Minuut 74 : Nils alweer in goeie doen en glipt door de verdediging en scoort zijn tweede van de namiddag. 8 – 1.

Ondertussen heeft Bram het veld verlaten wegens een opstoot van zijn opgelopen kwetsuur op Lebeke-Aalst en spelen we verder met 10 man.

Minuut 77 : Na een heerlijke pas van Nikolas mag Nils zijn hattrick op de tabellen schrijven en staat het 9 – 1.

Minuut 80 : Nils bedankt Nikolas voor de eerdere voorzet en gunt hem ook een hattrick. Het scorebord heeft moeite om de stand bij te houden 10 – 1 en noteert 0 – 1. Hetgeen met de nodige hilariteit en steevast applaus werd geapprecieerd.

Minuut 83 : Scheidrechter Beynaert is opnieuw gul en blaast opnieuw een penalty dit keer in ons voordeel. Reservedoelman Thomas werd verplicht door de supporters de 11 – 1 te scoren.

Minuut 89 : Nils wil meer dan drie punten scoren en wringt zich met zijn lange lijf door een troep vermoeide spelers. De 12 – 1 is een feit.

Oef, ik ben ervan af en ben gelukkig niet verkeerd geweest wie er van ons scoorde. Ondanks de zes vervangingen laat de man in het zwart geen 20 seconden langer overspelen en dat werd door beide partijen fel gewaardeerd.

Uit respect en eerbied werden de elf jonge krijgers uit de Vlaamse Ardennen met een lang Bambrugs applaus naar de verdiende warme douches begeleid. Onze elf deden nog een vreugde dansje in de middencirkel om daarna bij hun aanhang om het verdiende lang applaus te komen vragen.

Een kwartier na de match toen Patrick de einduitslag van onze zwaarste concurrent op de titel met name Ardennen door de micro liet weergalmen met een gelijkspel ontstond een bulder gejuich dat tot in Burst hoorbaar moet geweest zijn.

Kampioen zijn we mathematisch nog niet, maar zo goed als. Ardennen staat nu op drie punten met een match minder gewonnen en een slechter doelpuntensaldo. Wat kan er nog mislopen? Niks verdomme. Kampioen zullen en moeten we worden. Het staat nu al in de sterren geschreven.

Ik wens u nog een leuke en aangename week toe en zie u graag terug.

Tot volgende week, een gelukkige verslaggever Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Beynaert Denni

Ploegopstelling:

Goossens Thomas, Arijs Tim (70’ Limpens Gianni), Haegeman Pieter-Jan (52’ Aelbrecht Tim), Xavier Arnolis (57’ De Cocker Joeri), Vyverman Sven, Thomaes Bram, De Meerleer Tuur,Van Poelvoorde Nils, Snauwaert Jeffrey, Duchi Simon, Schamp Nikolas.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com