De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Een deugddoende zon, een azuurblauwe hemel, voorwaar een mooie lentedag, ware het niet dat de temperatuur niet hoger raakte dan zes graden en een bijtend windje ons vlug van gedacht deed veranderen.

 

De aangekondigde topmatch, de voorbije dagen in kranten uitnodigend beschreven en in beide supporterslokalen flink besproken was er dan ook één om duimen en vingers van af te likken. Wie van spanning en suspense hield, mocht gisteren zeker niet ontbreken aan de Kerkstraat in Outer, deelgemeente van Ninove.

Beide ploegen gaven het beste van zichzelf en betraden het terrein met de heilige wens om te overwinnen. En er kon maar énen winnen dus gingen wij met de pluimen lopen, alhoewel het veel zweet en bloed kostte. De tranen van geluk echter waren voor de geel-zwarte supporters. De messen waren vooraf goed geslepen en bij Lebeke werd af en toe de botte bijl uit het houthakkerskot boven gehaald. Het grootste slachtoffer van dit kapgedoe werd ons Brammeke die al  van bij de start geviseerd werd door de Lebeekse boskappers. Zij wisten natuurlijk ook dat ons TGV-éken de rapste van ons bende is. In de 35e minuut was de rit al over en werd hij naar het kleedhok op een zijspoor gezet door ene Bart Guldemont die gisteren op geen overtreding meer of minder keek en onze jongeman genadeloos raakte aan de heup. Verzorger Bart probeerde nog alles om Bram opnieuw wedstrijdfit te krijgen maar dat lukte helaas niet meer waardoor Joeri De Cocker zijn gewaardeerde vervanger werd en meer dan zijn streng trok.

De match kende een vlotte start en er werd op geen inspanning gekeken. Bambrugge was de eerste die een dikke kans versierde door een mooie combinatie op de mat te leggen tussen Simon, Michaël en Nils. De ex-Lebekenaar legde gevleid af naar Tim Arijs, die met een harde knal nipt naast de paal het zijnet liet kreunen. Drie minuten later was het nu de beurt aan Lebeke om uit zijn schelp te kruipen toen Van Berlamont Niels verplichtte tot een mooie parade waarbij enige benauwdheid te noteren viel bij de supportersclan.

We waren veertien minuten ver toen ons Brammeke een eerste keer gezwind het hazenpad koos en zijn lijn afrende. Zijn lange verre maar correcte voorzet werd op de voet gelegd van Mich. Michaël probeerde er iets moois mee te doen maar zijn schicht ging centimeters over het Lebeekse doel.

Minuut 22, Simon had zich laten verrassen door leperd Van Berlamont en liet zich in de luren leggen door momenteel de topscorer in onze reeks. Hij vluchtte naar ons doel en zette ons, niet eens onverdiend, op achterstand. 1 – 0. Bambrugge was de kluts kwijt en zocht die minuten lang dat het pijn deed aan onze ogen. Het duurde tot rond de 35e minuut eer we weer het evenwicht gevonden hadden. Koen kroop listig uit zijn verdediging en bediende op zijn wenken onze Nils. Van Poelvoorde tekende met een oerknal op de dwarslat die lang natrilde. Twee minuten later werd een hoekschop van Mich door Arijsken 2 meter voor doel helaas over gemept tot spijt van Tim en zijn felle aanhang.

Het werd duidelijk dat Bambrugge het evenwicht had hersteld en zelfs beter werd de laatste minuten van de eerste helft. Bram ging op zoek naar de gelijkmaker maar dat was, zoals eerder al gemeld, zonder rekening te houden met boskapper Bart Guldenmont die genadeloos onze jonge eik omver legde. De vervanging was niet meer te voorkomen en drong zich op ondanks de goeie zorgen van Bart. Een sarcastisch woordje van dank zou ik nog vergeten aan het adres van de heer Guldemont. We kregen een Joeri De Cocker in de plaats die een voorbeeldige partij speelde.

De rust kwam eraan en toen de luidsprekers de stand in Meerbeke waar Ardennen met 0 – 1 voorstond, uitgalmden, zakte de moed ons nog dieper in de schoenen.

De tweede helft werden we verplicht voor de aanval te kiezen en moesten we nog twee keer scoren, wilden we van een vreemd en onheilspellend scenario verlost worden. Het was aan onze jongens om ons van deze nare droom te verlossen. En dat deden ze en hoe, dat een groot pak van mijn hart viel toen ik de eindfluit van de heer Sofian hoorde.

Al na vijf minuten werd, net voor hun zestien, al een vrijschop van Michaël overgedraaid. Twee minuten later werd ons buffelke neergemaaid door Pieter Elinckx. Dit keer zette Tim zich achter het kanon maar opnieuw werd de kogel nipt overgezet. Van één zaak waren onze jongens meer dan genoeg overtuigd. Ze zouden scoren, daarvoor werd de druk op de Lebeekse verdediging te groot.

In de 62e minuut kregen we weer een vrijschop aan het cornerpunt. Tim nam zijn verantwoordelijkheid  en stuurde een tele-geleid projectiel tot aan de tweede paal waar frontman Nils stond te wachten. Zijn kanon vuurde een bom af die de Lebeekse netten in vuur en vlam zette en de 1 – 1 door de Bambrugse supporters werd uitgekraaid als een bende kippen die een ei moesten leggen. En nu ?

Doorgaan verdikke, het was het moment om toe te slaan. In de 72e minuut was Arijsken weer aan zet en mocht de mee-opgerukte Xavier afwerken. Helaas zijn patat ging nipt over alhoewel we met ons handen klaar stonden om te applaudisseren. Wat jammer toch.

Het spel werd agressiever en Lebeke begon veel fouten te maken in hun verdediging om onze aanvallers het spelen te beletten. Geeroms kreeg goedkoop geel voor een aanslag op Tim, maar dat deerde ons niet. We zouden de tweede treffer hoe dan ook wondermooi verzilveren. Het drietal Mich, Nils en Joeri draaide de Lebeekse mallemolen in een knoop zodat Tim in een ideale schietpositie kwam. Arijsken twijfelde geen seconde en dramde de overwinningstreffer schuin voor doel in de verste hoek tegen de jubelende netten. Wat kan voetbal toch mooi zijn, nietwaar. De 1 – 2 stond zo fier als een pauw met zijn staart open te pronken.

Er was nog een kwartier te spelen en onze wijze Levi verving een moegestreden Tim Aelbrecht voor een nieuwe kracht in het middenveld met name Tuur. Op zich geen slecht idee, als u het mij vraagt.

Lebeke koos resoluut voor de aanval en wilde zich niet gewonnen geven. Dat gaf ons de mogelijkheid tot counteren. Verdediger Koen T. probeerde een eerste keer van dit aanbod en muisde er van onder. Zijn lange voorzet werd op het schoentje van Michaël gestreken die in één tijd afdrukte met een pegel van jewelste. Op het TV-scherm wordt dan telkens de snelheid van dit schot weergegeven. Bij gebrek ervan verzeker ik u dat het meer dan 100 km per uur moet geweest zijn en u moet mij geloven. Keeper De Paepe sloeg het hete gedoe met verschroeide vingertoppen nog in hoekschop van waaruit enkele graspollen een witte rook verspreidden. De 1 – 3 kon de match dood gemaakt hebben maar dat was niet zo. Rond de 84e minuut ging Geeroms opnieuw zwaar in de fout door alweer een aanslag op ons Timmeke. De logische rode kaart werd verwacht maar die kwam er niet en dus ging Koen protesteren bij de heer Sofian. Tackaertje kreeg er geel voor in de plaats. De Lebeekse trainer riep hierop Geeroms onmiddellijk naar de kant om hem te beschermen.

De laatste vijf minuten begon Bambrugge tijd te rekken dat het niet zienlijk meer was. Achtereenvolgens pakten keeper Niels en aanvaller Michaël terecht geel. We werden helemaal gelukkig toen de heer Sofian het eindsignaal uit volle borst over de Lebeekse weide liet weergalmen.

Er ontstond nog een felle woordenwisseling aan de ingang van de kleedkamers tussen de man in het zwart en de Lebeekse trainer en een paar gefrustreerde veldspelers die zijn leiding allerminst konden appreciëren waarvan ik mij de bedenking maakte dat hij nog mild geweest was voor hen. Ik refereer naar de aanslagen van Geeroms en Guldenmont. Maar uiteindelijk wat kon ons dat deren. We keerden terug met drie fel bevochten punten naar onze Lindekouter. De Lindekouter die volgende week de place-to-be is voor een thuismatch tegen het zwakke broertje uit onze reeks met name Jong Geraardsbergen. We gaan die jongens bekampen met dezelfde wapens  die we gewoon zijn, alhoewel van bekampen besproken. Ik hoop dat we die jongens met een leuke verrassing voor onze supporters met een doelpuntenfestival huiswaarts te kunnen sturen. Doen zou ik zeggen. We kunnen er alleen maar plezier in hebben.

Mag ik u allen uitnodigen om aanwezig te zijn op onze Lindekouter om alweer te genieten van het spelletje. Voetbal een feest, zeker volgende zondag.

 

Tot dan,

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Milad Sofian

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Tackaert Koen, Arijs Tim , Haegeman Pieter-Jan, Arnolis Xavier, Vyverman Sven, Keymolen Michaël, Thomaes Bram (35’ De Cocker Joeri), Aelbrecht Tim (77’ De Meerleer Tuur),Van Poelvoorde Nils (90’ Snauwaert Jeffrey).

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com