De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Zondag 14 februari was het Valentijnsdag, een dag waarop nog altijd de verliefde koppels het met mekaar goed menen en zich door Cupido laten verwennen. Maar het was geen leuke zondag, toch niet om te voetballen. Het was een natte dweil van een februari-zondag, het terrein lag er drassig en zompig bij. Onze geel-zwarte cupido’s wonnen met moeite en veel geluk met een erg krappe 1 – 0. De Zottegemse Cupido was zelfs op het einde zo giftig dat hij zichzelf nog twee pijlen in de voet schoot waarop ze met 9 man de wedstrijd beëindigden. Een niet zo faire partij waarbij Bambrugge met een schamel doelpunt de drie punten voor zich hield en hiermee aan de leiding blijft staan in deze competitie waarbij het nu nog enkel om twee ploegen gaat die met de eer zullen gaan lopen. Bambrugge en Ardennen.

 

De partij startte evenwichtig de eerste tien minuten. Als reden dien ik te vermelden dat de staat van het veld niet toeliet om denderend van start te gaan en de spelers naar het evenwicht zochten bij het lopen. Na nog geen tien minuten konden we bij sommigen de rugnummers niet meer herkennen en hing bij enkele spelers al een klad plakkerige modder achter hun oren te bengelen.

De eerste kans in de wedstrijd was er één om u tegen te zeggen en was van de kant van Zottegem. El Ghouch vertrok vanuit zijn verdediging als een vrij man en ging aan de loop zover zelfs dat hij onze Nils verplichtte tot een geweldige redding. Bambrugge was verwittigd dat Zottegem niet gekomen was voor een Tête à tête met onze Cupido en zij hun vel duur gingen verkopen. Bambrugge kon dus niet achterblijven en vatte ook de koe bij de horens. In de twaalfde minuut was onze “nieuwe papa van Wardje” met name Michaël Keymolen, terloops Michaël een dikke proficiat van onze redactie voor u en uw vrouwtje bij de geboorte van uw eerste kindje, er van onder gemuisd na een sublieme pas van een alweer sterke Van Poelvoorde. Aan de overzijde was een alerte Nikolas goed mee gevolgd en werd door ons buffelke perfect op zijn wenken bediend. Met enige moeite kon hij het modderige ding toch tegen de Zottegemse netten van doelman Balcaen plakken. De 1 – 0 verscheen schimmig op het scorebord en zou ons voor de rest van deze namiddag uitdagend aankijken.

We dachten dat we vertrokken waren voor een rits aan doelpunten zoals in het verleden al meermaals gebeurde maar dat viel dik tegen. Zottegem weerde zich als een duivel in een wijwatervat tot de man in het zwart uiteindelijk de match zou affluiten. Scoren zou dus niet meer lukken ondanks de inzet en werklust langs beide kanten.

Het werd eventjes benauwd voor onze geel-zwarten toen een doorgebroken Rojdi ons met een doordachte lob trachtte te verschalken. Gelukkig zag Niels het modderige ding op de netten vallen waaruit een kledder aarde in de doelmond wat rust zocht.

Onze jarenlange en trouwe dienaar van weleer ons Yilske Porrez die nu voor Zottegem uitkomt, pakte onnodig geel aan de kant van de tribune voor een overtreding op zijn “vriend” Michaël. Lange Walter kon het niet laten Porréken een veeg uit de pan te geven door hem er ludiek aan te herinneren dat hij een “deserteurken” en “overloperken” was. Gerda, de moeder van, repliceerde met “dat hij wat op zijn woorden mocht letten of ze zou eens afkomen”. Walter kennende, liep dat als water over een eend. De ludiciteit werd gesnapt door iedereen en met een glimlach afgesloten.

Voor de rest van de eerste helft viel er nog weinig te noteren. Het werd een veldslag op het middenveld om het balbezit. Ouwe getrouwe Tim Aelbrecht geholpen door Pieter-Jan kweten zich enthousiast van hun opgelegde taak en lieten Zottegem geen deftige aanval meer in mekaar knutselen.

Hadden wij geluk zeg toen in de 42e minuut Evrard een kogel afvuurde naar onze bijna onherkenbare Niels. De bal ketste uit zijn glibberige handen en botste op zijn kin terug in het veld. Xavier keilde het wispelturige ding ver weg tot opluchting in de tribune.

We gingen rusten met een 1 – 0 voorsprong als ruststand. Zottegem trok naar de kleedkamer met een 0 – 1 achterstand. Beide partijen waren helemaal niet akkoord met deze stand van zaken en beraden zich in de warmte van het kleedhok welke strategie ze nu gingen volgen.

De tweede helft was nog twee minuten ver toen hun nummer tien met name Ronse ons al direct het vuur aan de natte schenen legde. Zijn raket van Russische makelij verplichtte Niels tot zweefoefening geldig voor een deelname aan de Olympische spelen in 2016. Het applaus ervan zweefde door de ganse tribune aan het adres van zowel Evrard als Niels.

Bambrugge speelde “naar beneden” en uit ervaring weten we dat dit altijd als een ferme slok op de borrel werd geapprecieerd. Maar dit keer liep het niet zoals gewild. We  moesten het overwicht lichtjes overlaten aan Zottegem onder dwang van hun trainer Herregodts die als ex van de geel-zwarten dit jaar nog een groot ei te pellen had.

Enige emotie viel ons te beurt toen Bram onze opkomende Tacki zag aanstormen, de opspattende modder achter zich latend, en feilloos de bal voorzette. Het afleggertje van Koen aan Nikolas werd nipt over het doel van Balcaen gezet. We waren 57 minuten ver. Twee minuten later dacht ik dat we eraan waren voor de moeite toen een gretige Delplace zijn schicht drie centimeters naast ons doel zweefde waarop Niels geen enkel verhaal zou gehad hebben.

Erg werd het helemaal, en gelukkig voor Bambrugge had onze dame Fortuna een toegangskaartje gekocht om de match bij te wonen. Toen, ik weet zelfs niet door wie, de bal op onze nukkige doelpaal als een lelijke vlaai uiteenspatte. Een dikke gdvrdmm van de Zottegemse supportersclan steeg op uit de verontruste tribune. Hadden wij geluk zeg of het stond gelijk en eerlijk gezegd ik vreesde ervoor.

Trainer Levi zag een paar doodgelopen spelers en verving wijselijk twee nieuwe krachten als Tuur en Tim Arijs voor respectievelijk Pieter-Jan en Nikolas Schamp. Het was rond de zeventigste minuut. Nog een kwartier spel en de grote vraag die op ieders lippen lag was: zou Bambrugge zijn veilige tweede lukken of zou Zottegem de gelijkmaker lukken en ons twee broodnodige punten afpakken? Het zou een dubbeltje op zijn kant worden, hoe het ook zou vallen, het bleef spannend.

Zottegem begon agressiever en nijdiger te spelen en dat vertaalde zich in gele en rode kaarten. Eerst pakte Van Poucke geel voor een gemene trap op de enkels van Tim en vervolgens diende El Ghouch een mep uit op de ongeschonden mooie kin van Nils waarop die als een bokser knock-out neerviel. Geluk bij een ongeluk had de grensrechter die eerder al een dikke steek had laten vallen bij een buitenspel geval in ons nadeel, het hele gebeuren goed gezien en riep er de heer Massa bij om het verdict van een rood karton te wettigen. Ook in de tribune liepen de gemoederen dit keer hoog op en stonden beide kampen gevechtsklaar. Nog geen minuutje later werd de spanning ten top gedreven toen ook Evrard zich gemeen aandiende op de enkels van Tim Arijs. Massa twijfelde niet en duwde hem correct een geel karton onder de neus.

Uitzinnig van woede pakte diezelfde Evrard 3 minuten later een tweede geel voor alweer een aanslag. De scheidsrechter hield de teugels strak in handen en verwees ook hun nummer 14 met rood naar de douches. Zoveel agressiviteit van de kant van Zottegem waren we niet gewoon. Bambrugge hoopte zo vlug als maar kon naar het eindsignaal te horen van deze bitsige partij. Het einde kwam in zicht en Bambrugge voer bijna de veilige haven binnen, niet nadat ook nog eens De Rouck in de 92e minuut zich op een venijnige manier vergreep op de enkels van Tuur die kreunend neerviel.

Het eindsignaal klonk als een verlossing in de oren van menig geel-zwarte speler en supporter. Het dubbeltje was blijven rechtstaan en was maar niet langs deze of gene kant omgevallen. Met dank aan ons Madam ergens op de vierde rij in de tribune. De 1 – 0 stond er al 78 minuten grimmig ten toon gesteld. Net voor ze haar ogen ging sluiten, verscheen er een deugddoende glimlach rond haar mond. U gelooft het of niet maar ik smeet ze een kusje terug voor zoveel geluk vandaag.

Het was een aartsmoeilijke wedstrijd voor onze 11 jongens maar Bambrugge sleepte zich met alle kracht door de ziedende orkaan dat de Zottegemse ploeg was. Op zoveel tegenkracht hadden we dit keer niet gerekend. Trainer Herregodts (onze ex-dit jaar) werd door zijn leerling Levi met lege handen huiswaarts gestuurd. Ge moet maar durven zeg ik. Een leerling die zijn meester tegenspreekt. In ‘t school kregen we daar altijd strafstudie voor. Onze Levi kreeg een dikke proficiat voor in de plaats van de ganse entourage. Proficiat man, bescheidenheid siert u.

Volgende week onze uitwedstrijd naar Wetteren-ten-Ede dat gisteren werd ingeblikt door Winnik met 5 – 0. Geen al te moeilijke opdracht durf ik schrijven.

We doen verder en zien niet om, ik zie nog twee moeilijke partijen alvorens we met het verdiende kroontje kunnen gaan lopen. Met name de match op Lebeke-Aalst en de altijd, al jaren zo, verplaatsing naar Meerbeke.

Waar een harde wil is, is er altijd de weg van het goede spoor. Jongens de supporters staan meer dan ooit achter u met raad en daad. We blijven u onvoorwaardelijk steunen tot aan de eindmeet waarop we zullen gelauwerd worden als kampioen van het seizoen 2015 – 2016. Bedankt op voorhand.

Tot zondag alvast,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

Scheidsrechter: Dhr. Matthias Massa

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Tackaert Koen, Bauwens Jari, Schamp Nikolas (74’ Arijs Tim), Haegeman Pieter-Jan (70’De Meerleer Tuur), Arnolis Xavier, Vyverman Sven, Keymolen Michaël, Thomaes Bram (90’ De Cocker Joeri),Aelbrecht Tim, Van Poelvoorde Nils.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com