De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Na een schitterende overwinning vorige week op Ardennen, waardoor we opnieuw aan de kop staan van het klassement, was het alweer spannend uitkijken naar het verloop van deze thuiswedstrijd tegen Kluisbergen Sportief. Een tegenpartij die de puntjes hard nodig heeft om de degradatie enigszins nog  te ontwijken, bood zich in den beginne niet al te gemakkelijk aan om vlug opgepeuzeld te worden door onze vraatzuchtige geel zwarte tijgers.

 

Trainer Levi werd echter genoodzaakt door kwetsuren en gele schorsingen wat aan zijn ploeg te sleutelen teneinde elf vaste gasten op het blad te krijgen. Dit jaar hebben we een sterke bank waardoor dit geen problemen mag of kan opleveren. Zelfs Kevin Goossens zat na een wekenlange afwezigheid weer op te bank te popelen om te kunnen spelen.

Beide ploegen begonnen dan ook aan deze partij met de nodige ambitie om te winnen. Een paar kilometers verder was er de topmatch tussen de tweede en de derde in onze reeks met name Lebeke-Aalst tegen Ardennen. Ondertussen weten we dat Ardennen won met 1 – 0. Dus winnen was de opdracht zoals elke week trouwens willen we kampioen spelen.

Het vermoedelijke zwakke broertje uit de grensgemeente met West-Vlaanderen deed de eerste tien goed zijn best om toch maar niet met vel en al opgegeten te worden. Ze kregen er zelfs van de man in het zwart een godsgeschenk bovenop toen hij in de 8e minuut een onterechte strafschop floot voor fout die hij alleen gezien had van ons Timmeke, den braafste van de ganse bende. Probeerde de arbiter voor god te spelen onze Niels speelde voor duivel en weerde de ongemeen harde trap van Stockman. Veel gelovigen waren er niet in de tribune want het applaus was voor duivel Nielske Wittebrood.

Kreeg Bambrugge in de achtste minuut een penalty tegen, Maxime kreeg in de 12e minuut geel onder zijn neus geduwd voor een pietluttigheid van jewelste. Ik geef niet graag kritiek op de leiding maar dit keer hadden ze een jonge onervaren arbiter naar de Lindekouter gestuurd die bij het minste contact voor fout floot en zo de match geen vlot verloop kreeg door de vele onderbrekingen. Doordat storend optreden van de scheidsrechter kon Bambrugge pas vanaf de twintigste minuut aan het uitwerken van het betere aanvalswerk beginnen.

Nils Van Poelvoorde, die voor mij althans, een schitterende partij afleverde was er als de eerste bij om het scorebord in gang te krijgen. Bordjesman Patrick zat dan ook al 20 minuten aan zijn nagels te bijten tot hij uiteindelijk zijn één kwijt kon aan de haak.

Bambrugge drukte door en nog geen drie minuten later werd ons Brammeke vakkundig in de grond geboord door De Bleeker waardoor onze schooljuffrouw verplicht werd een strafschop te fluiten. Mich kweet zich van zijn opdracht en pletste de tweede van de namiddag tegen de Kluisbergse netten. We waren in de winning-mood en dus bleven we verder jagen op de volgende treffer.

In de 29e minuut had ons Arijsken zich vrijgespeeld en ging op rechts de flank af. Hij zag een inkomende Michaël aangestormd en zette prachtig voor aan onze bijna papa. In één tijd buffelde Mich de 3 - 0 tegen, de tot tranen toe, hopeloze netten. Een doelpuntenkermis lag voor het rapen op onze zware plakkerige Lindekouter.

Het laatste kwartier van de eerste helft noteerde ik echter niks bijzonders meer tot net voor affluiten de tegenpartij een vrijschop kreeg aangeboden even voor onze zestien. Tembuyser nam de trap voor zijn rekening maar Niels had zich voorgenomen zijn kooi proper te houden en redde subliem op deze pegel, bijna goal.

Tijdens de rust werd Kevin, die dolde met zijn ploegmakkers van de bank, verwittigd zich klaar te houden voor de komende vervanging van een licht geblesseerde Bram. Plots werd het bittere ernst voor ons troetelkind die zich na een wekenlange afwezigheid terug mocht tonen aan zijn trouwe fans.

Het werd ons nog gemakkelijker gemaakt toen in de 52e minuut De Bleeker zich opnieuw vergreep aan ons geliefd buffelke Michaël. Het uiteindelijke rood karton was zijn diploma voor het tweede onbesuisd inkomen op één van onze spelers. Van dan af walste onze ploeg over het offensief onmondige Kluisbergen, die het woord “Weerwerk” uit zijn Van Daele’s woordenboek had geschrapt.

Rond de 60e minuut ontbond Tacki nog eens zijn duivels en rukte op. Hij paste correct op Kevin die Michaël met grote laarzen zag aanstormen. De laars had een schoenmaat meer moeten hebben om de vierde treffer vooralsnog te lukken. Maar troost u, beste supporter, de vierde kwam er wel degelijk toen Tim Aelbrecht Kevin in gepaste stelling bracht. Hij draalde nog wat en mepte dan genadeloos onze vierde treffer tegen de alsmaar hopeloos worden netten.

Het feest kon niet op en plots klonk vanuit de tribune meerdere grauwe Bambrugse kelen die om de lokroep vroegen naar de forfaitscore van een 5 – 0. Pieter-Jan probeerde in de 74e minuut aan die vraag te voldoen na een heerlijke pas van net ingevallen Gianni. Zijn kermisvlaai spatte echter uiteen op de dwarslat.

Vanaf minuut 80 was de match gespeeld voor Bambrugge tot algemene voldoening van Kluisbergen. Maar alvorens nog het kaarsje uit te blazen als aandenken aan deze match vond onze Nils dat er nog een kroontje bij moest. Hij legde mooi af naar ons wederoptredend feestvarken Kevin. Het kersje van de taart prikte hij stijlvol tegen de smullende netten. De 5 – 0 stond te blinken in de donkerte van de vroege avond.

De supporters kregen dus nog hun wens van de spelers die op een warm applaus onthaald werden voor hun werklust en inzet.

Met zijn allen trokken we naar de warme kantine voor een frisse pint, een lekker wijntje of een heerlijke koffie. Voetbal een feest zeker weten om van een aangename zondagmiddag te genieten.

Volgende week de altijd spannende verplaatsing naar Scheldewindeke. Al jarenlang een moeilijke uitmatch. Ik hoop u allen daar terug te zien om onze jongens opnieuw te steunen in hun rush naar de titel. We spelen op zaterdagavond om 19u30.

Tot dan,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr Lennert Grawet

Ploegopstelling : Wittebrood Niels, Keymolen Michael, Tackaert Koen, Van Poelvoorde Nils, Arijs Tim (76’ Limpens Gianni), Aelbrecht Tim, (67’ De Cocker Joeri), Haegeman Pieter-Jan, Thomaes Bram (46’ Goossens Kevin), Arnolis Xavier, Vyverman Sven, Seminck Maxime.

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com