De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Beste vrienden van onze Koninklijke Racing Club Bambrugge, mag ik u allen een gelukkig en gezond 2016 toewensen. Moge 2016 een jaar worden waarin onze gekoesterde droom voor een kampioenstitel gerealiseerd mag worden. Voor onze eerste thuismatch in het nieuwe jaar werden we wel niet verwend door onze spelers. Duurde de winterstop wat te lang of hebben de voorbije eindejaarsfeesten wat roet in hun eten gegooid? Ik weet het niet en ik moet het niet weten, maar wat we gisteren op ons bord geserveerd kregen, was allesbehalve een restaurant met 1 Michelinster waardig. Het werd een povere bedoening met maar weinig vet op de soep. De eerste helft was nog het aanschouwen waard maar de laatste vijfenveertig minuten vergeten we zo gauw mogelijk zonder dat ik mij laat verleiden tot deze of gene kritiek erover.

 

Enig excuus dat ik nog wil inroepen was de totale ontmanteling van onze voorlijn. Kevin al weken op de sukkel met de buikspiren, Bram zat een gele strafzondag uit en tijdens de opwarming moest onze andere snelle haas Nikolas plots verstek geven en werd in laatste instantie vervangen door middenvelder Tuur. Zonder deze drie aalvlugge spitsen werd onze hoge snelheidslijn herschapen in een ouderwets boemeltreintje dat zelfs op zondag niet in Bambrugge passeert.

We speelden aldus een zwakke partij en speelden toch nog gelijk wat volgens mij een terechte uitslag was. We misten een vroege strafschop en onze talrijke aanvallen werden nooit voldragen tot een mooi doelpunt.

De match startte aan een aangenaam tempo en was hoopgevend voor de negentig minuten die nog moesten volgen. Sportief en fair was het alleszins, enkel in de 6e minuut viel De Nauw uit zijn rol door een gemene overtreding op Simon waarvoor de heer Van den Haezevelde te goedkoop geel bovenhaalde.

Enige opwinding was er rond de 8e minuut toen Arijsken onze “bijna papa” Mich de bal prachtig voorzette. Michaël wrong zich door een bos van benen maar afdrukken lukte net niet. Nog geen zestig seconden later was het nu de beurt aan Michaël om Nils Van Poelvoorde in een gunstige schietpositie te brengen. Een hand van een Geraardsbergse speler stak er een vinger tussen. De man in het zwart kon niet anders dan hiervoor een strafschop fluiten.                 Michaël is normaal onze penaltytrapper maar dit keer eiste Nils de verantwoordelijkheid op voor het trappen ervan. Nils trapte echter op de buitenkant van de linkerpaal en als sneeuw voor de zon verdween onze wens op een vroege voorsprong. We waren zo aangeslagen door deze misser dat mijn bicsken zich twintig minuten ging verwarmen in mijn binnenzak en zich enkel nog uit zijn warm plekje wou tonen als er iets dreigends te beschrijven viel. En inderdaad rond de 32e minuut was het zover. Koen Tackaert rukte op en met een nette lange pas bereikte hij Michaël. Mich mepte in één tijd het aangebrachte leder staalhard naar doel dat minder dan 10 centimeter nipt naast vloog.

Drie minuten later was er nu gevaar in onze zestien toen Merkaert zijn duivels ontbond en onze Niels met een ultieme voetreflex het lelijke ding ver over zijn kooi stampte. Enig applaus werd zijn deel.

De eerste helft liep ver op zijn einde en de tribune was al voor de helft leeggelopen richting de kantine voor een drankje, sommigen al wat morrend over het gebrachte spel, toen we een corner kregen toegewezen. Mich trapte hem correct op de schedel van Nils die doorkopte op het kruintje van Tuur. Zijn kopstoot vol van blijdschap vloog tegen de verraste netten en het stond 1 – 0. Waarna we als beloning mochten gaan rusten.

De rust was vlugger om dan gedacht en met zijn allen hoopten we op een spetterend verloop van de tweede helft. Kwamen we bedrogen uit zeg! De eerste tien minuten kon je rustig nog een wandelingske maken in het bosje achter het plein want er viel toch niks te beleven. Het was trouwens de ploeg uit de Vlaamse Ardennen die voor enige opwinding zorgde in de 56e minuut. Een strakke corner door Jacobs vakkundig voorgebracht werd onherroepelijk en staalhard tegen onze hulpeloze netten gesmakt. De 1 – 1 verscheen wat huiverig op het scorebord en het zonnetje kroop nederig achter een dikke grijze wolk. Was er onheil opkomst? De tegenpartij nam de teugels in handen en drukte ons met hebben en houden in ons zestienmetergebied. Tot zelfs in de 64e minuut een raket van Nissens ons in een terroristen dreigingsniveau 4 zette zoals ze in Brussel al weken beleven. Gelukkig dat ons Wittebroodje de enige was die nog niet bibberde en met zijn hele lijf het lelijke ding ver weg stampte. Zijn vuist stonk en wat smeulende rook steeg op uit zijn handschoen. Merci Niels want ik bibberde mee zoals de ganse rest van de tribune. Het tweede kwartier waren we machteloos tegen de beren uit Geraardsbergen.

Pas bij het begin van het laatste kwartier konden we uit onze schelp kruipen. Arijs trok nog eens met zijn ploeg over de halflijn en zette voor naar Nils VP. Hij vuurde keihard naar doel waar keeper Denderlinckx het geluk van de dag had door met zijn schouder de kogel in hoekschop te duwen.

We waren in de tachtigste minuut toen onze jongens beseften dat er nog tien minuten zou moeten gevochten worden, wilden ze de overwinning thuis houden. En dat deden ze met man en macht. Koen zette voor op de ondertussen ingekomen Gianni voor Arijs. Gianni raasde ervan onder langs de rechterzijde en zette prompt voor op ons aanstormend buffeltje. Michaël kwam echter een hoefje te kort om de 2 – 1 binnen te glijden. Het uitgetrokken haar uit de vele koppen van de vele supporters fladderde in de wind naar nergens. Erger werd het in de 86e minuut toen de spits van de tegenpartij het hazenpad koos en als een wervelwind te keer ging. Het vuurde zijn raket van Russische makelij dodelijk af richting ons Nielske. Maar Niels was van geen kleintje vervaard en smeet zich met zijn stalen harnas tegen het aankomend gevaar. Zijn schild kleurde vuurrood van de hitte maar begeven deed het niet. De jongeman bleef er zelfs rustig onder en trapte gewoon uit. Vakmanschap noem ik dat.

We naderden de negentigste minuut nog altijd met die schamele 1 – 1 op dat bord. Gianni mocht een hoekschop trappen. Hij bereikte Tuur die op zijn beurt doorkopte op onze lange Xavier. Ondanks zijn goeie bedoeling trapte ons Xavéken 2 centimeter naast de paal. Hij sloeg de handen voor zijn gezicht voor de zoveelste malchance die ons vandaag te beurt viel.

In de 93e minuut kregen we de nog de dikste kans van de ganse namiddag toen in een geharrewar voor doel plots Xavier de bal in de voeten kreeg aangespeeld op 2 meter voor doel en ……….. hij miste opnieuw om de 2 – 1 als dan nog op de tabellen te krijgen. Jammer, jammer toch.

Scheidsrechter Peter Van den Haezevelde, die we jaren geleden nog wraakten wegens een te partijdige leiding, floot een voortreffelijke partij waarop niks op aan te merken viel. Proficiat Peter dat je ons dit keer correct behandelde.

De stemming in de kantine was er ook naar. Droevige gezichten, vragende blikken maar das nu éénmaal het mooie aan voetbal. Winnen of verliezen is soms een dubbeltje op zijn kant, gelukkig mogen we zijn dat het muntstukje bleef rechtstaan en niet neerviel in het voordeel van Geraardsbergen. Dat zou pas een vernedering geweest zijn. Jongens kopjes omhoog, volgende week reizen we af naar de titelkandidaat bij uitstek. We leggen speciaal een bus in om met zijn allen de “slag om de Vlaamse Ardennen” te beleven. Spijtig genoeg kan uw verslaggever deze uitermate boeiende partij zelf niet bijwonen. Ik hoop zondagavond het heuglijke nieuws te mogen vernemen van een klinkende overwinning aldaar. Ik duim er alvast voor.

Tot binnen twee weken,

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Peter Van den Haesevelde

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Keymolen Michael, Tackaert Koen, Van Poelvoorde Nils, Arijs Tim (76’ Limpens Gianni), Duchi Simon, Aelbrecht Tim (85’ Van de Keere Yorban ), Haegeman Pieter-Jan, Bauwens Jari, De Meerleer Tuur, Arnolis Xavier.

 

 

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com