De jeugdwerking is op zoek naar (gediplomeerde trainers). 0486/57.11.07:
Kom gerust onze spelers eens aanmoedigen op de terreinen van KRCB :

Op zes december komt altijd Sint-Niklaas op bezoek. Ook dit keer was de brave met zijn zwarte pieten gisterenmorgen langs geweest bij de vele kleine kindjes in Bambrugge en omstreken (Correctie, Yvan: in Bambrugge komt Sint-Maarten!). De Heilige man vond het er zo leuk dat hij was blijven plakken om nog de match bij te wonen. Rond kwart na vier had hij er niks beters op gevonden om ook de groten onder ons nog met een geschenkje te overladen en alvast te verwennen. Een grote en prachtige korf waarin zeven rozen lagen te blinken als kerstbollen. Merci jongens voor deze pracht van een spektakelmatch om duimen en vingers vanaf te likken. Alvast een opsteker voor komende week tegen buur en aartsrivaal Burst.

 

De match startte echter niet zoals gewild. De eerste minuten verliepen immers in het voordeel van Denderwindeke en moesten we het overwicht ondergaan. Gelukkig duurde deze situatie niet al te lang. Een zeer voorbeeldige en gedreven Maxime vocht inderdaad voor zijn plaatsje en voorkwam de eerste zeven minuten met drie correcte tussenkomsten het onheil voor ons doel. Vanaf de achtste minuut begonnen de onzen dan ook aan het betere voetbalwerk. Ze vlochten een eerste aanval in mekaar waaruit al onmiddellijk een doelpunt te noteren viel. Een mooie voorzet van Nikolas kwam op het koppeke van ons buffeltje terecht en net als vorige week nam hij de eerste voor zijn rekening. Het applaus was er ook naar. Het handgeklap had nog maar net Bambrugge verlaten of we konden alweer de handen op mekaar zetten voor een enig mooi doelpunt van dit keer Timmeke Arijs. Immers Tim Aelbrecht had Mich in het straatje gestuurd. Mich zag Bram en Bram zag Tim en de voorzetten vielen als rijpe appelen. Arijsken plukte de mooiste appel en hing die tegen netten aan te bengelen met een 2 – 0 als resultaat. Het feest op de Lindekouter kon weer stilaan beginnen en van feesten kennen ze iets in Bambrugge.

Rond de 18e minuut toonde Winnik enig weerwerk met een dikke kans voor Steenhout. De man schoot rakelings over de kooi van Niels die verrast opkeek. Bambrugge dreef echter op een gelukkige wolk verder en bleef het doel van de tegenpartij bestendig bestoken. De derde liet dan ook niet al te lang meer op zich wachten. Vriend en aanbrenger van dienst was Michaël. Hij bereikte Tim Aelbrecht op zijn hoofdje. Tim pakte deze open kans met beide handen aan en smakte met een staalharde kopslag de 3 – 0 op het scorebord dat nog wat natrilde. Zouden we weer een doelpuntenfestival net als vorige week mogen beleven? We hoopten met zijn allen dat onze wens in vervulling zou gaan zeker met de Sint in ons bijzijn. Ik noteerde nog in de 28e minuut een gevaarlijke hoekschop van de tegenpartij toen De Blander onze Niels te grazen wou nemen.  Nielske redde met een ultieme voetreflex hun openingstreffer waardoor hun nul onaangeroerd bleef. Rond de 40e minuut was verdediger en uitblinker Maxime mee opgerukt naar de aanvalslinie. Na een vrijschop van Bram werd hij op zijn wenken bediend en kopte met het hardste staal dat ze bij Arcelor-Mittal produceren voor tanks het ganse gedoe in de buikstreek van keeper Dooms. De jonge man kromp ineen van de pijn en was maar al te blij dat de rust gefloten werd.

De rust was rustgevend en aangenaam met deze stand van zaken.

De tweede helft werd Pie-Jie alias Pieter-Jan Haegeman ingebracht voor Tuur de Meerleer. Na nog geen vier minuten schoot een werklustige Schamp op de paal en spatte terug in het veld. Dit na een alweer voorbeeldige voorzet van werkbeest Michaël.

Rond de 54e minuut was het dan toch prijs voor ons Brammeke. Haegeman bediende eerst Tim Arijs. Hij draaide rond een paar spelers tot die in de snippermachine terecht kwamen en van geen tel meer waren. Daarna zette hij Bram op een boulevard waar enkel nog De Blander wat roet in het eten wou gooien. Bram zette de netten bol van geluk voor hemzelf en zijn trouwe aanhang. 4 – 0 . Moeder, moeder, moet er nog zand zijn zou Saedeleerken zaliger geroepen hebben bij het zien van zo’n puik doelpunt.

Match gespeeld, match gewonnen dachten we. De onzen legden de wapens neer voor een kwartiertje en gingen wat op hun lauweren rusten.

Trainer Levi liet Nils opdraven in vervanging van Nikolas, die aan de tribune werd getrakteerd op een lang applaus voor zijn inzet. Nils deed zijn best omdat hij ondertussen ook al begrepen heeft dat de zitplaatsen in ons elftal eerder aan de duurdere kant zijn en het voor Levi stilaan een luxeprobleem aan het worden is om zijn elftal op papier te zetten. Nils bediende dan ook op voorbeeldige wijze onze werkmier met de korte beentjes Tim. Zijn raket vloog pijlsnel in de buikholte van keeper Dooms die opnieuw neerzeeg van de pijn.

Tussendoor deden we het wat rustiger aan en was duidelijk gebleken dat Eendracht Winnik hoe eendrachtig ze ook waren geen vuist meer kon maken.

Pas vanaf de 80e minuut namen de onze de Winnikse stier terug bij de horens en waanden we ons in een Spaanse stierenarena. Ze dolden met de verdediging waaruit nog drie mooie doelpunten te noteren vielen. Immers in de 81e minuut gaf Svenneke nog eens het volle pond en bediende ons werkpaard Mich. Die lobde enig mooi hun keeper en de forfaitcijfers stonden te pronken onder een laatste streepje zonneschijn. Twee minuten later werd een doorsteekpas van Nils op Arijs verzilverd met een zesde treffer. Winnik zat nu helemaal op zijn ‘knienen’.

Denderwindeke werd verplicht de smadelijke kelk tot op de bodem te ledigen. De doodsteek werd voorbehouden voor Jie-Pie na een pracht van een voorzet van Bram. De zevende in de breed openstaande korf van Winnik kreeg een nooit gezien en gehoord applaus van de ganse Bambrugse gemeenschap. Nils flirtte nog met de achtste maar het was genoeg geweest.

Fier en blij trokken de spelers na affluiten naar hun aanhang om een bedankend applaus waarna ze genoten van een warme douche en het zweet van hun lijven afspoelden.

Proficiat mannen, een hartelijke dank hiervoor.

De trainer van Burst, de heer Luc Kiekens, was aanwezig op deze match. Hij zal allicht vastgesteld hebben dat het volgende week een harde noot om kraken zal worden om ons van de overwinning te houden. We zien wel wat voor kat en muis spelletje hij in zijn gedachten heeft. De inzet, werklust en de overtuiging om te winnen is bij ons ongezien.

De topper der toppers in de streek van Bambrugge leeft als nooit te voren. Elke sportliefhebber heeft het in koeien van letters in zijn agendaboekje genoteerd.

We zien wel hoe het zondag aanstaande afloopt. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in dat we gaan winnen. De bierbrouwer kreeg alvast een verhoogde bestelling biervaten te noteren om de dorstige kelen van de Bambruggenaren en Burstenaren vol te laten lopen na een hopelijk gesmaakte zege en deugddoende nederlaag voor onze buren.

Nog een rustige en aangename week verder. Ik hoop op een sportieve partij en ruime belangstelling voor dit treffen tussen beide buren.

Tot zondag,

 

Uw verslaggever,

Yvan.

 

Scheidsrechter: Dhr. Guy De Roeck

Ploegopstelling: Wittebrood Niels, Arijs Tim, Tackaert Koen (69’ Vyverman Sven), Seminck Maxime, Schamp Nikolas (60’ Van Poelvoorde Nils), Aelbrecht Tim, Duchi Simon , Thomaes Bram , Arnolis Xavier, De Meerleer Tuur (46’ Haegeman Pieter-Jan), Keymolen Michaël .

 

 

Ander nieuws uit Erpe-Mere

22 januari 2019

Onze Jeugdploegen

Contact

Phone053/62.74.00 Kantine

Phone0486/57.11.07 Jeugdvoorzitter Lieven Welleman

Phone0478/42.31.87 TVJO Jens Vanderghote

email info@racingbambrugge.be

web www.racingbambrugge.be

© 2019   |  Joomla Templates by Joomzilla.com